Rendszerüzenet
2022. március 19.

Egyházkerületi tanácsülés

Az egyházkerületi tanács Koncz Tibor nagykunsági esperes áhítatával vette kezdetét március 18-án, pénteken, a Debreceni Református Kollégium dísztermében. Koncz Tibor a Mt 21, 12-17, 23-27 versei alapján osztotta meg igei gondolatait a jelenlévőkkel.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke bemutatta A reformátusok Hajdú-Bihar megyében kiadványt (amely „A hajdú hagyományok nyomában” című projekt keretében készült el, itt részletesebben olvashat a kiadványról), és megajándékozta az egyházkerületi tanács tagjait egy-egy példánnyal. Az egyházkerület elnöksége köszönetét fejezte ki Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának a három egyházmegye 98 gyülekezetét széles körben bemutató kötetért.

Az egyházkerületi tanács megemlékezett dr. Imre Sándor nyugalmazott egyházkerületi főgondnokról, aki 81 esztendős korában hunyt el, s 2009-2014 között töltötte be e tisztséget a Tiszántúlon.

Az egyházkerületi tanács megvitatta és elfogadta a 2022. évi intézményi és egyházkerületi költségvetéseket. Az elnöki beszámolóban dr. Fekete Károly tiszántúli püspök köszönetet mondott a határmenti egyházmegyék gyülekezeteinek és lelkipásztorainak a menekültek fogadásában nyújtott odaadó szolgálatukért. Továbbá jelentést tett arról, hogy a meghirdetett gyűjtésére eddig 18,7 millió forint adomány érkezett be. (Az egyházkerület felhívása itt érhető el.)

Az egyházkerületi tanács arról is döntött, hogy megalapítja a debreceni Református Felsőoktatási Diákotthont, a Nagyerdei körút 66. szám alatt megvásárolt ingatlanban.

A tanács meghallgatta Nigel Craig észak-írországi református lelkipásztor bemutatkozását is, aki megkezdi a debreceni egyetemi gyülekezet keretében az angol nyelvű missziót.