Rendszerüzenet

Református templomtúrák és tárlatvezetések Debrecenben a Múzeumok Éjszakáján

Több református templom is megnyitotta kapuit a Múzeumok Éjszakáján 2024. június 22-én. Emellett az egyházkerület püspöke rendhagyó vendég volt egy kortárs kiállítótérben.

A Debreceni Református Nagytemplom, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó, valamint a Debreceni Református Kollégium is hagyományos résztvevője az országos programsorozatnak. A Debreceni Református Kistemplom is évek óta csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához, ilyenkor sötétedés után lehet körbenézni a városon a nevezetes csonkatoronyból, de vezetett templomtúrákkal és orgonajátékkal egybekötött hangszerbemutatóval is várták a látogatókat idén, Sárosi Dániel jóvoltából. Képgalériánk itt látható:

A Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség idén először csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához. A gyülekezet otthonában, a Verestemplomban két éjszakai templomtúrával készültek az érdeklődők számára. Fotók itt láthatók:

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ felkérésére rendhagyó vezetést tartott a kiállítótérben látható A szín képe, a kép misztériuma című tárlathoz kapcsolódóan. Galériánk itt tekinthető meg:

Fotók: Miskolczi János