Rendszerüzenet

Női találkozó a Hajdúvidéken

Bocskaikertben rendezték meg 2024. április 13-án az idén negyedik alkalommal megszervezett nőszövetségi találkozót, ahol a Hajdúvidéki Református Egyházmegye asszonyai, lányai nagy örömmel köszöntötték egymást. Sándor Enikő, egyházmegyei nőszövetségi összekötő beszámolója. 

Nagytiszteletű Őz Lajos esperes úr igei köszöntője után Miklós László gyülekezeti lelkipásztor mutatta be a bocskaikerti ökumenikus templomot.

A köszöntő szavak után Dr. Koncz-Vágási Katalin sarkadi lelkipásztor, a Békési Református Egyházmegye nőszövetségi összekötője előadását hallgattuk meg Az élő Ige formáló hatása a női lélekre címmel. Az ószövetségi Ricpa és az újszövetségi magdalai Mária életpéldáján keresztül mutatta be, hogy milyen csodálatos módon van jelen az Isten Lelke a legnehezebb élethelyzetekben is az életünkben. A Nagytiszteletű Asszony tartalmas hitmélyítő előadása segítségével megerősödhettünk újra abban a szent meggyőződésben, hogy az élő Istennel való kapcsolatunk élet- és lélekmentő napjainkban is.

Ebédidőben az általános iskola közöségi termében beszélgettünk egymással, és lehetőség nyílt kézimunka- és bibliakiállítás megtekintésére is. Az iskola néptánc csoportja, valamint Kónya Levente presbiter és kedves felesége, Tamara lélekemelő percekkel ajándékozták meg a jelenlévőket.

A kárpátaljai testvérek megsegítésére összegyűlt babaápolási adományainkat is átadtuk. A bocskaikerti asszonytestvérek ízletes ebéddel és finom süteményekkel vendégeltek meg bennünket.

A közel 130 résztvevő örömmel indult haza, és vittük mindnyájan az élő Igét a Zsoltárok könyvéből: „Lelkünk az Urat várja, Ő a mi segítségünk és pajzsunk. Benne van szívünk öröme, mert szent nevében bízunk. Maradjon velünk, Uram, szereteted, mert mi is benned reménykedünk!” /Zsoltárok 33, 20-22/

S.D.G.!

Szöveg: Sándor Enikő nőszövetségi összekötő (Hajdúvidéki Református Egyházmegye) / Horváth Zoltán