Rendszerüzenet

Adventi kalendárium

2023. december 21.

„Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” (Ézsaiás próféta könyve‬ ‭9. fejezet, 5. vers)‬ ‭


Urunk, Te látod azt, hogy mennyire nehezünkre esik lassítani a mindennapi pörgésből. Te látod azt, hogy mennyire nehezünkre esik az adventben időt szakítani a várakozásra. Te látod azt is, mennyire vágyakozunk a békességre, Tereád, Akinek nem esik nehezére lecsendesíteni a körülöttünk lévő zajt, a világot. De köszönjük, hogy Te közeledsz hozzánk és minden nehézség ellenére meghallhatjuk: „...egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!”

Segíts, hogy igazi örömmondók és békekövetek lehessünk, hogy amit meghallottunk, arról bizonyságot tegyünk, de ne csak ezen a karácsonyon, hanem az ünnep elmúltával is. Taníts minket, hogy egész életünkkel hirdethessük az örömhírt: a Békesség Fejedelme, a Szabadító elközelgetett!

Lőrincz Johanna
Debreceni Református Hittudományi Egyetem

...

Ilusztráció: Sz. Kóczián Melinda

Hol van békességünk az állandó zajban?

Világjárvány, infláció, energiaválság, háborúk a közelben – és ez csak az utóbbi három évünk. Sokat és sokszor gondolunk napjainkban a békére, mégis egyre távolibbnak tűnik. Pedig a béke több, mint a bennünket körülvevő világ lecsillapodása és megnyugvása. Krisztusban lehet miénk a megbékélés, így karácsony fényei talán emlékeztetnek ebben a nehéz esztendőben is, hogy ezt a békét vágyjuk megtalálni önmagunkkal, egymással, és mindenekelőtt Istennel. Éppen ezért ebben az évben Krisztus születésének ünnepére készülve decemberi kalendáriumunk témája a békesség és a megbékélés. Ennek jegyében hívjuk adventi várakozásra és elcsendesedésre olvasóinkat!