Rendszerüzenet

Adventi kalendárium

2023. december 20.

„Tágas térre vitt ki engem…” (Zsoltárok könyve 18. fejezet, 20. vers)


Az utolsó hét második felében járunk. Közel az ünnep. Hatalmas a forgalom az áruházakban. Nincs nyugalom. Díszek vannak, nem szépség. Lehorgasztott fejek vannak, céltudatos tévelygők, utolsó utáni percek, minden ember csak könyök és sarok.

És közben odabenn: bibliás béke. Megváltottak békéje. Krisztustól kapott, általa szerzett és Őt szolgáló béke. Tudom, hogy közel a szabadítás. Tudom és hiszem, hogy Krisztusban árad felém, és remélem rajtam keresztül belőlem másokra, a jóakarat. Közel az Úr, közel az ünnep.

Még egy-két nap, és otthon ülök majd, rokonok között, családban és szeretetben.

Még egy-két nap, és Bibliával a kezemben várom, hogy 9:59-ről 10:00-re váltson az óra, és nyugodt, nagy léptekkel elinduljak fel a szószékre, és azt mondjam: Kegyelem nékünk és békesség!

Várom már. Jó lenne ott lenni.
Várunk Uram. Te vezess bennünket tágas térre! Te adj nekünk békességet!


Busch Péter
Szeged-Kálvin téri Református Egyházközség

...

Ilusztráció: Sz. Kóczián Melinda

Hol van békességünk az állandó zajban?

Világjárvány, infláció, energiaválság, háborúk a közelben – és ez csak az utóbbi három évünk. Sokat és sokszor gondolunk napjainkban a békére, mégis egyre távolibbnak tűnik. Pedig a béke több, mint a bennünket körülvevő világ lecsillapodása és megnyugvása. Krisztusban lehet miénk a megbékélés, így karácsony fényei talán emlékeztetnek ebben a nehéz esztendőben is, hogy ezt a békét vágyjuk megtalálni önmagunkkal, egymással, és mindenekelőtt Istennel. Éppen ezért ebben az évben Krisztus születésének ünnepére készülve decemberi kalendáriumunk témája a békesség és a megbékélés. Ennek jegyében hívjuk adventi várakozásra és elcsendesedésre olvasóinkat!