Rendszerüzenet

Adventi kalendárium

2023. december 01.

„Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?” (Római levél 8. fejezet, 32. vers)


December elseje. Kaotikus állapotok bennünk és körülöttünk. A karácsonyi hangulat szinte minden irányból ránk zúdul, de nem tudja elfeledtetni a világ nagyon félelmetes eseményeit.

Valahol mélyen csendre és békességre vágyunk. Hogy valaki tegyen már végre valamit, ami miatt elnémul minden fegyver. Valaki teremtse meg azt a békét, amit mindenhol keresünk, csak épp sehol sem találunk. Legyen béke bennünk és körülöttünk MOST! Vagy legkésőbb holnap.

Van egy jó hírem: Isten gyermekeiként nem kell arra várnunk, hogy a jelenben vagy a jövőben történjen valami, ami békét hoz, hiszen Ő már a legfontosabb dologról gondoskodott a múltban. A Megváltó kétezer éve azért jött a földre, és tett meg mindent a kereszten, hogy a jelenünk és a jövőnk reményteljes legyen. A legfontosabbról, az örök életünkről gondoskodott, hogy is ne lenne számára fontos az életünk legapróbb részlete is?

Ő meg tud és meg akar ajándékozni minden szükségessel, csak hittel kérd és várd! Békességét rád árasztja.

Nagy Bettina Tünde
Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség



Ilusztráció: Sz. Kóczián Melinda







Hol van békességünk az állandó zajban?
Világjárvány, infláció, energiaválság, háborúk a közelben – és ez csak az utóbbi három évünk. Sokat és sokszor gondolunk napjainkban a békére, mégis egyre távolibbnak tűnik. Pedig a béke több, mint a bennünket körülvevő világ lecsillapodása és megnyugvása. Krisztusban lehet miénk a megbékélés, így karácsony fényei talán emlékeztetnek ebben a nehéz esztendőben is, hogy ezt a békét vágyjuk megtalálni önmagunkkal, egymással, és mindenekelőtt Istennel. Éppen ezért ebben az évben Krisztus születésének ünnepére készülve decemberi kalendáriumunk témája a békesség és a megbékélés. Ennek jegyében hívjuk adventi várakozásra és elcsendesedésre olvasóinkat!