Rendszerüzenet

EGYH-EKF-21-P-0047

Közreműködő: Tiszántúli Református Egyházkerület
Pályázat száma: EGYH-EKF-21-P-0047
Elnyert összeg: 1.212.469.000 Ft
Támogatási cél: „ A Tiszántúli Református Egyházkerület felsőoktatási és Köznevelési feladatainak támogatása”

A támogatási összegből a Tiszántúli Református Egyházkerület a Debrecen Nagyerdei körút 66. szám alatt ingatlant vásárolt, melyben felsőoktatási diákotthont kíván működtetni.

 

2022 szeptemberétől megkezdi működését a Debreceni Református Felsőoktatási Diákotthon, melynek alapítója és fenntartója a Tiszántúli Református Egyházkerület. A diákotthon Debrecen legszebb részén, a Nagyerdei körút 66. szám alatt, az egyetemi kampuszok közvetlen szomszédságában kínál kiemelkedő színvonalú lakhatást a Debreceni Egyetem különböző karain tanuló, tehetséges – elsősorban – református hallgatóknak.

 

A Református Diákotthon célja és küldetése a református keresztyén értelmiség utánpótlásának gondozása, erősítése, valamint lelki és szellemi formálása. A Református Diákotthon elsősorban katalizálni kívánja a közösségéhez tartozó egyetemi hallgatók hitéleti fejlődését, közösségi felelősségvállalását, valamint előre haladásukat saját szakterületükön, segítve szerepvállalásukat a szélesebb tudományos-kulturális közéletben is.

 

Fenti célok elérése érdekében a Református Diákotthon jóval többet kínál a bentlakásnál. Egyrészt a magas szintű szakmai képzést segíti, hangsúlyt fektetve a tehetséggondozásra, illetve támogatva az önképzés igényének kibontakoztatását. Másrészt hitbéli és lelki szempontból erős közösséget igyekszik teremteni, szorosan együttműködve a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezettel.