Rendszerüzenet
2022. január 01.

Évindító 2022-re

Dr. Fekete Károly püspök évindító gondolatai.

Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad! (4Móz 6,25) Isten úgy akar megáldani minket, hogy ránk ragyogtatja világosságát. Áldás az Isten fénye, mert az ember ősfélelme a sötétség. Szellemi és fizikai értelemben is felszabadítás az, amikor világosság támad a tudományban, a művészetben, emberi indulatok között, homályos agyakban, sötét korszakok után, bunkerré vált, kilakoltatott, vagy árnyékos oldalra került szívekben. Nem is beszélve arról, amikor ez a megvilágosodás az Isten dicsőségének a meglátásával lesz a mienk. Isten ragyogása felszabadító áldás. Ebben a kegyelmes megmutatkozásban az Isten könyörülete és irgalmassága ér el hozzánk. 

Megvilágosító Urunk! 

Egyházadnak és életünknek is égetően nagy szüksége van világosság-hordozókra, ragyogó egyéniségekre, világos látású, fényes szavú igehirdetőkre, akik tudják, hogy a világosság Ura nem tűri a rendezetlenségeket, a rendetlenséget, az igénytelenséget, és akik tudják, hogy a Te ragyogó dicsőségeddel nem fér össze a kicsinyesség és a hamisság. Mutass biztos szellemi-lelki irányt hitünknek.

Útravaló áldásod kísérjen, mert mi is útra indulók vagyunk. Rád bízzuk magunkat és szeretteinket, aki úgy akarsz áldani, hogy ránk ragyogtatod világosságodat, és így mi is fényt vihetünk egymás életébe. Ámen.

Fekete Károly

püspök