Rendszerüzenet
2020. május 30.

Pártfogó - pünkösdi üzenet

Dr. Fekete Károly püspök rovata.

Jézus mondja: „kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké”. (Jn 14,16) Jézus teljesítette ígéretét és elküldte a Paraklétoszt, aki a Vigasztaló, a Pártfogó Lélek. A Paraklétosz azért adatott, hogy intse a tévelygőt, bátorítsa a csüggedőt, figyelmeztesse a feledékenyt, buzdítsa a bátortalankodót, vigasztalja a bánatost, támogassa és álljon mellé annak, aki legszívesebben odadobná a gyeplőt a lovak közé.

A ma küzdelmeihez, feladataihoz a bennünket bátorító-buzdító Szentlélek adja az erőt. Akinek kapcsolata van Vele, az nem csak a terheitől szabadul meg, hanem általa részesedik Krisztus indulatából is: alázatából, engedelmességéből, igazságszeretetéből és szelídségéből. Ezekkel az erényekkel pártfogoltból mi is pártfogók lehetünk.

Pártfogó Szentlélek!

Buzdításod hangjából Jézusunk hangja árad. Tudom és érzem, hogy nem vezényszavakat adsz, nemcsak lelkesítesz vagy fanatizálsz, főképpen nem uszítasz, hanem az óvó szeretet és féltés talál rám, és belevon a Paraklétosz vigasztaló szolgálatába.

Pártfogónk, a Te velünk léted támaszpontot jelent, ahonnan újra és újra megerősödve indulhatunk elvégezni a feladatainkat és felvértezetten bocsátkozhatunk harcba az Igazság Lelkének segítségével. Ámen.