Rendszerüzenet
2019. augusztus 21.

A jókedv soha nem érhet véget

A nyári szünidő a pihenésről, a kikapcsolódásról szól minden gyermek számára. A nyírbátori református iskolánk minden évben gazdag programmal készül, hogy hasznosan és közösségi élményeket szerezve töltsék tanulóink a vakáció napjait.

A hittan tábort minden évben nagy érdeklődés kíséri. Az idén a Tékozló fiú és Bálám történetét dolgozták fel a gyerekek. A szabadidőben daltanulás, ugráló vár, bohóc műsor, akadálypálya, kincskeresés, arcfestés tette még élménydúsabbá a forró nyári napokat. A tábor zárásaként a Kerekerdő élményparkban már érkezéskor elkezdődött a játék. Mesebeli birodalom tárult a gyerekek elé interaktív mesepavilonokkal, majd a játszótér-rengetegben a kis lurkók kiélhették mozgásigényüket.

Diákjainkkal az idén is kifutott a Bárka a magyar tengerre Balatonfenyvesről és Balatonszárszóról. Alsó és felső tagozatosaink népes csapata szállt be a Magyarországi Református Egyház szervezésében megvalósuló programba. A táborozó matrózok mindennapjait a játék, a fürdőzés, a vitorlázás, közösségépítő, élménypedagógiai foglalkozások tették feledhetetlenné.  Találkozhattak Pápai Jocival és tűz-showban is gyönyörködhettek, sőt még közös táncot is tanultak, amelyet reméljük mi is megnézhetünk majd szeptemberben!

KOMPLEX Természettudományi táborban bővíthették ismereteiket a felső tagozatosok. Érdekes kísérleteket próbálhattak ki, kirándultak a Hortobágyi Nemzeti Parkba, meglátogatták a Madárkórházat. Nyíregyházán a Botanikus kert növényeit csodálhatták meg és megismerkedtek az Egyetem Természettudományi tanszékével. Konyhai tapasztalatokat is szerezhettek saláta készítés közben, amelyet jó étvággyal fogyasztottak el. A nyári forróságban a Sárkány Wellnes és Gyógyfürdő kellemes vizű medencéiben hűthették magukat a táborozók.

A német és angol nyelveket gyakorolhatták és informatikai ismereteiket hasznosíthatták tanítványaink tábori keretek között. Az élő nyelv használatát segítette Lotti és Nola, a két kaliforniai kislány. Az idegen nyelvi történetek feldolgozásán keresztül gazdagodott a gyerekek szókincse, fejlődött szövegértésük.  A robotok programozása, a számítógépes rajzolás, kézműves foglalkozások, kirándulás a Nyíregyházi Zoo-ba - mind a hetet tették felejthetetlenné.                                                                                                                              

A napközis tábor mindennapjai a játékról szóltak. A társasjátékok, kézműves foglalkozások, akadályverseny, számháború – az önfeledt móka és kacagás színterei voltak. A KRESZ parkban megismerkedtek a közlekedési szabályokkal – és egy jót bicajoztak is! A kor kihívásainak megfelelt a Bee-Bot robot méhecske programozása és a Digitális tudás termét is birtokba vették a legkisebbek.

A nagy meleg sem tántoríthatta el a sportot szerető gyerekeket. A hazai kézilabdázás fellegvárában, Veszprémben Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon vettek részt a U14 korosztályos fiúk. A Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda fesztiválja, ahol a magas színvonalú mérkőzéseken túl megannyi speciális programmal gondoskodnak arról róla, hogy az ott eltöltött 6 nap egy életre szóló élmény legyen. Az iskolai edzőtáborban a lányok és a fiúk készülhetnek intenzíven a kézilabda szezonra.

Már kilencedik éve érkeznek gyerekek testvérgyülekezetünkből, a romániai Mezőcsávásról szabadidős táborba. A Balaton déli partján tölthettek el egy hetet, ahol sportversenyek, kirándulások, vitorlázás, bobozás és fürdőzés töltötte ki tartalmasan a mindennapjaikat.

Táborainkban közel 400 gyerek töltötte el hasznosan a napokat. Szeretettel megköszönöm azoknak a pedagógusoknak a munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy tanulóink élményekkel gazdagodva, életre szóló élményeket szerezhettek maguknak.  Kívánom, hogy Isten gazdagon áldja meg életüket, családjukat és munkájukat!

Nagyhaju Katalin igazgatóhelyettes