Rendszerüzenet
2019. május 08.

Jótékonysági bál Nyíracsádon

Először rendeztek jótékonysági bált április 30-án a Nyíracsádi-, és a Nyírábrányi Református Egyházközségek. Az est jó alkalom volt arra, hogy a környékbeli reformátusok találkozzanak.

Mintegy százhúszan vettek részt az első jótékonysági bálon, amit a nyíracsádi és a nyírábrányi gyülekezet közösen rendezett, a nyíracsádi művelődési házban. – Túlmutat a jótékony célon ez a közös alkalom. Jó lehetőség a két gyülekezet közötti kapcsolat szorosabbra fűzésére. Fontos éreznünk, hogy nem vagyunk egyedül, mi Krisztust követők. Itt most a gyakorlatban és képletesen is osztozunk egymással, közösen viseljük a terheket, amik a szervezéssel járnak, és éljük meg az örömöt, amit a ma esti együttlét nyújt – mondta Komor Csaba, a két gyülekezet lelkipásztora.

A bál hangulatát néptáncosok és versenytáncosok előadása, valamint kabarérészletek alapozták meg. A fellépők között a gyülekezet fiataljai is szerepeltek. A bálon az egyházközségek minden generációja képviseltette magát, a három évestől a hetven évesig. Jól érződött a krisztusi lelkület az este folyamán a különböző korosztályok vidám, egymás felé nyitott, felszabadult közös együttlétében. A bál bevételét a nyírábrányi gyülekezet templomának, és a nyíracsádi egyházközség gyülekezeti termének felújítására fordítják.

Komorné Csernáth Erzsébet