Rendszerüzenet

"Égi csodák" a Debreceni Református Egyetemi Templomban

Első alkalommal nyílt képzőművészeti kiállítás a Debreceni Egyetem szomszédságában fekvő templomban. A tárlat megnyitóját 2024. augusztus 10-én rendezték.

A Debreceni Református Egyetemi Templom különleges szakrális tér, ami egyben kulturális rendezvényhelyszín is. Az épület ezúttal egy ifjú alkotónak, a mindössze 14 éves Sávolt Karolinának ad bemutatkozási lehetőséget. Fiatalsága ellenére az ország több pontján és külföldön is láthatta már műveit a közönség. Kiforrott stílusában hangsúlyosak a színek, a különböző természeti motívumok, az élet szépségét hirdető üzenetek. A most Debrecenbe érkezett „Égi csodák” című tárlat a Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódó Karneváli Hét programsorozatához is illeszkedik, és augusztus 27-éig ingyenesen látogatható. 


A megnyitón, melyen részt vett Tóth-Matolcsi László, a Debreceni Református Egyetemi Templom kulturális igazgatója és Puskás István, Debrecen alpolgármestere is, Oláh Ilona készített összeállítást, amely elhangzott az Európa Rádióban 2024. augusztus 12-én.