Rendszerüzenet

Tiszabecsen is lelkészbeiktatást ünnepelt a Szatmári Egyházmegye

„A föld végén ragadtalak meg, annak legszéléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek el téged!” (Ézsaiás könyve 41,9)

Lelkészbeiktatási ünnepi istentiszteletre gyűltek össze Tiszabecsen a református templomban 2024. július 21-én. Ezen a vasárnap délutáni alkalmon ugyanis Ujlaky Máté lelkipásztort iktatták be a Tiszabecsi-, valamint a Kispaládi Református Egyházközségek szolgálataiba.

A beiktatási ünnepi alkalmon igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, míg a beiktatás szolgálatát Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese végezte.

A nyilvános egyházi közgyűlést Tisza Tibor egyházmegyei lelkészi főjegyző vezette, ekkor történtek meg az egyházközségek lelkipásztorai és a világi vezetők áldáskívánásai, köszöntései.

A gyülekezet nevében Lőrincz Gusztáv főgondnok üdvözölte az új szolgálattevőt, majd a református közösségek nevében egy ajándékot adott át a beiktatott lelkipásztornak. Balogh Ernő kántor, illetve a gyülekezet énekkarának szolgálatát követően Váci Gáborné gyülekezeti tag mondott verset.

A beiktatási esemény a Himnusz eléneklésével zárult, amit követően Fekete Károly püspök mondott áldást.

Szöveg: Tiszabecsi Református Egyházközség
Fotók: Széles Szabolcs