Rendszerüzenet

Újabb emelet építésével bővítették a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolát

Elkészült a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola új emelete. A beruházásnak köszönhetően 600 négyzetméterrel bővült az intézmény, ahol csaknem ezer gyerek tanul. Az ünnepségen Fekete Károly, a fenntartó Tiszántúli Református Egyházkerület püspök kiemelte: ez az egyházkerület legnépesebb oktatási intézménye.

A könnyűszerkezetes technológiával megvalósított szintráépítésnek köszönhetően 600 négyzetméterrel nagyobb terület áll rendelkezésére a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola diákjai számára.


Az iskola Vox Iuventutis kórusának éneke az átadó ünnepségen

"Az elmúlt évtizedben jelentősen megnövekedett a tanulók száma a gyakorlóiskolában. Korábban 12 felső tagozatos osztály volt, ugyanakkor a  szeptemberi tanévkezdésre már 21 osztály várja, hogy elkezdhesse a tanulást" mondta el Ember Sándor iskolaigazgató.


Ember Sándor iskolaigazgató (balra) és Bana László, a kivitelezést végző Dryvit Profi Kft. ügyvezetője

A munkaterületet 2023. június 19-én adták át a kivitelezőnek, a debreceni Dryvit Profi Kft.-nek, pontosan egy évvel később pedig már püspöki áldást kapott a kész épületrész.

Az új emeleten hat tanterem, négy iroda és egy zsibongó kapott helyet. Fekete Károly püspök szerint a színvonalas oktatáshoz tantermekre van szükség, melyek a mai igényekhez is igazodnak.

"A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Iskola a legnépesebb iskolája a tiszántúli egyházkerületnek, és mivel gyakorló iskola, ez a minőségét is meghatározza – hangsúlyozta Fekete Károly.

A beruházás 900 millió forintba került, melyet teljes egészében saját forrásból fedezett az intézmény. Az új szintet ősszel vehetik birtokba az iskolások.

Forrás: dehir.hu
Fotók: Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola

A munkálatokról készült videó itt tekinthető meg:

Ember Sándor iskolaigazgatóval az Európa Rádió riportere, Tóth Emese beszélgetett: