Rendszerüzenet

Búcsúznak a tanévtől református intézményeink

A református oktatási intézmények sorra lezárták a 2023/24-es tanévet. Az Európa Rádió riportjain keresztül együtt búcsúzunk a júniustól a Wáli István Református Cigány Szakkollégiummal, A Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel és a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumával.
Lezárja a 2023/24-es tanévét a Wáli István Református Cigány Szakkollégium. Az elmúlt tanévben a maximális létszámot két fővel meghaladva, 32 hallgatóról gondoskodtak. Több nehézséggel is küzd az intézmény, de folyamatosan próbál újításokat is bevezetni a diákok életébe, így például szerényebb körülmények között, de tábort is szervez nekik. A részletekről Mózes Áront, a Wáli István Református Cigány Szakkollégium igazgatóját kérdezte Buzás Bori:


Lezárja idei tanévét a Debreceni Református Hittudományi Egyetem is, ami a nagy múltú intézmény életében már a 486. volt. Szombaton, június 29-én a hagyományokhoz híven a református Nagytemplomban tartották az istentisztelettel egybekötött ünnepi tanévzáró közgyűlést és a diplomaosztót. A hallgatói létszámot, az oktatás színvonalát és az egyéb tevékenységeket tekintve is kiegyensúlyozottan, stabilan tudott tovább működni az egyetem. Baráth Béla Levente rektort kérte értékelésre Oláh Ilona:

Eseménydús évet zár a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma. A hagyományos programokon túl, mint a szalagtűző és a ballagás, második alkalommal szervezték meg a diákönkormányzati bált és első alkalommal a refis kultúrestet. Ezek a találkozók fontos események voltak az itt tanuló diákok számára. Az idén 101-en fejezik be tanulmányaikat az intézményben és ősztől 100-an kezdik meg középiskolai éveiket. Erről hallhatják Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett igazgatót: