Rendszerüzenet

Átadták az Év Kerékpárútja díjat: a Beregi kör kapta az elismerést

Ahogyan korábban egyházkerületünk felületein többször hírt adtunk róla, a református templomokat is magában foglaló Beregi kör lett az Év kerékpárútja. Az ünnepélyes avató ünnepséget 2024. június 12-én rendezték egy Vásárosnaményban tartott konferencia részeként – számolt be a Magyar Távirati Iroda. Az eseményen jelen volt Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is.

A díjátadón részt vett a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára. Révész Máriusz kiemelte, hogy ebben a térségben van az ország egyik legnagyobb, összefüggő és szolgáltatásokkal kiépített kerékpárút-hálózata. Fontosnak nevezte, hogy nagy összefogással sikerült a Beregi körnek ezt az elismerést elnyernie. Az államtitkár úgy fogalmazott, ha a térségben továbbra is össze tudnak fogni a szereplők, akkor rövid időn belül meg lehet sokszorozni az oda látogató turisták számát. Hozzátette: a református egyházzal együttműködve megállópontokat hoztak létre a kerékpárút mentén régi, használaton kívüli épületek felújításával.

A Beregi kör elnevezésű kerékpárút 50 kilométer hosszú. Az internetes szavazás alapján  elnyert elismerés alkalmából emléktáblát avattak a Vásárosnamény egyik parkjában.

Arról, hogy hogyan érinti egyházkerületünket a Beregi kör elismerése, itt tudhatnak meg többet.

Forrás: mti.hu