Rendszerüzenet

Öregdiák-találkozót szervez a Debreceni Református Kollégium Baráti Köre

A Kollégium Baráti Körének találkozója minden évben különleges programokban bővelkedő hétvége. 2024-ben május 25-én és 26-án tartják az eseményt, előadásokkal, praeces-szel és szabadidős tevékenységekkel is várják az öregdiákokat.

Ebben az évben is kispályás labdarúgó- és kosárlabda-bajnokságokkal kezdődik a kétnapos rendezvény, május 25-én, 9:00-kor. Egy órával később kezdődnek az osztálytalálkozók, illetve az egykori diákok kézműves vására is bemutatkozik. A délutáni program kiemelt eleme Berkesi Sándor Kossuth- és Liszt-díjas karnagy 15:00-kor kezdődő előadása, melyen közreműködik Csikos Sándor Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, továbbá Tulipán Márton, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológia-lelkész szakos hallgatója és a Kollégiumi Kántus. Ezt követően a résztvevők megkoszorúzzák a 450 éve született Szenci Molnár Albert domborművét az Ókollégium első emeletén. Látványos elemmel folytatódik a program: a gerundiumos erőpróba során a kollégium ikonikus jelképének segítségével mérhetik össze rátermettségüket a bátor jelentkezők. A nap ünnepélyes folytatásaként 18:00-tól az Oratóriumban rendeznek Praeces-t, itt kerül sor a Szenci Molnár Albert-díj idei díjazottjának köszöntésére is, majd diák-gálával ér véget a programok sora. Majd másnap, május 26-án 10:00-kor a Nagytemplomban tartott istentiszteleten zárul az esemény.

A részletes program itt érhető el.

A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre elnöke, Győri János az Európa Rádióban beszélt az eseményről. A riporter Oláh Ilona.