Rendszerüzenet

Egykori konfirmandusokat köszöntöttek Tiszafüreden

Konfirmációs istentiszteletet tartottak Tiszafüreden a református templomban, 2024. május 12-én vasárnap. A hagyományoknak megfelelően egy korábbi évfolyamot is köszöntöttek.

Az ünnepi alkalmon Szabó Konrád Sándor lelkészelnök hirdette Isten igéjét. Rámutatott, milyen fontos és jelentős dolog az ember életében, hogy Isten tud minden cselekedetünkről, fáradozásunkról és állhatatosságunkról (Jel. 2,2) egy olyan világban, ahol minden a külsőségekről szól, ahol gyakran a szülő nem tudja, hogy a gyermeke milyen küzdelmeken, vívódáson megy keresztül. Hajlamosak vagyunk megdorgálni a másikat és nem vesszük észre egymásban a jót. Ezzel szemben Jézus Krisztus ismeri a küzdelmeinket, nem csak az eredményeinket nézi, hanem az egész utat, amelyet bejártunk, látja a fáradozásainkat is.


Szabó Konrád Sándor, lelkészelnök

Az igehirdetést követően konfirmáció következett, huszonöt fiatal tett tanúbizonyságot a hitéről és felkészültségéről. Többen közülük a helyi Bán Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda diákjai, de a város más oktatási intézményeinek tanulói is képviseltették magukat. Az eredményes konfirmációs vizsga után Balázsi Gábor főgondnok köszöntötte a tiszafüredi gyülekezet újdonsült tagjait.


Balázsi Gábor, főgondnok

Régi hagyomány, hogy a tiszafüredi református gyülekezet minden évben köszönti jubiláns konfirmandusait. Azokat, akik éppen ötven évvel korábban adtak bizonyságot hitükről és tudásukról. Sajnos az egykori konfirmandusok közül általában nem mindenkit sikerül utolérni a kerek évfordulón. Ezúttal az 1974-es évfolyam volt soron, az akkor konfirmált fiatalok közül öten jelentek meg a vasárnapi alkalmon, hogy átvegyék Szabó Konrád Sándor lelkipásztortól a tiszafüredi gyülekezet nagyrabecsülését kifejező emléklapot.

Az istentisztelet után a 2024-es évfolyam tagjai egy fát ültettek el a templom kertjében.

Szöveg és fotók: Ujvári László