Rendszerüzenet

Háromnapos bibliaiskolát szervez az egyházkerületi nőszövetség

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség Elnöksége várja a jelentkezőket a 28. alkalommal megrendezésre kerülő Bibliaiskolára. A program 2024. április 11-től április 14-ig tart a berekfürdői Megbékélés Házában.

A Bibliaiskola témáját ez évben meghatározza, hogy az élő Ige éve van, emellett az identitás megéléséről kapnak majd tanítást a résztvevők. A programot Fekete Károly, az egyházkerület püspöke nyitja meg áhítattal és előadással. Reggelente imaközösségeken csendesedhetnk el a jelentkezők. Pénteken délelőtt dr. Kustár Zoltán mutatja be az ószövetségi alapokat, illetve Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária egyházkerületi nőszövetségi elnök számol be az előző évről s a szövetség előtt álló feladatokról. Péntek délután P. Szalay Emőke népi hiedelmekkel, majd dr. Jenei Péter az ókori Izráel népi vallásosságával ismerteti meg a hallgatóságot. Szombaton délelőtt Ledán M. István az evangéliumok fényében beszél az élő, megvallott hitről, identitásról. Szombaton kárpátaljai vendégek is érkeznek az alkalomra. A szervezők tájékoztatása szerint érdemes Lukács evangéliumát átolvasni, így jobban élvezhetővé válik a szombati bibliaismereti tudáspróba. Aznap délután Békési Sándor a nemzeti identitás történelmi alapjait vázolja fel, majd a 2024. június 28-án Debrecenbe tervezett Tiszántúli Nőszövetség ünnepi, XXX. Kerületi Konferenciájára tekintenek előre a résztvevők. Vasárnap úrvacsorás istentisztelettel zárul a Bibliaiskola Feketéné Kavisánszki Györgyi szolgálatával.

A részvételi díj mértéke idén is létszámhoz kötött. A pályázati engedményes díj 41.250,- forint a teljes időre, az idegenforgalmi adóval együtt, csütörtök vacsorával kezdve a vasárnapi ebéddel bezárólag. Ez a kedvezményes díj csak azokra érvényes, akik részt vesznek a Bibliaiskola programjain. A pihenésért, fürdőzésért, üdülésért érkezőkre más fizetési kategória érvényes. Aki péntekre vagy szombatra, vagyis egy napra tud jönni, azt jelezni szükséges a Megbékélés Háza felé előzetesen a megbekeleshaza@reformatus.hu email-címen vagy az 59/319-011 telefonszámon. A Megbékélés Háza csak annak a nevére tud számlát kiállítani (pl. gyülekezet, egyházmegye), aki rendelkezik adószámmal és azt hozza magával! A helyszínen Széchenyi-pihenőkártyával és bankkártyával is lehet fizetni.

Az ellátás csütörtöki vacsorával kezdődik és vasárnapi ebéddel fejeződik be. Az esetleges diétás vagy vegetáriánus étrendet is szükséges előre jelezni! A speciális étrend többletköltsége étkezésenként plusz 500 Ft. A szobákat csütörtökön délután 14 órától lehet elfoglalni személyi igazolvány bemutatásával.

A jelentkezés beérkezési határideje: március 28. (csütörtök), a lentebb található jelentkezési lap kitöltésével, majd annak eljuttatásával postai úton, írásban: Papp Tiborné (4176 Sáp, Torony utca 2.) vagy a Kerületi Nőszövetség e-mail címére:  tt.noszov@gmail.com