Rendszerüzenet

A március 15-i eseményekkel kapcsolatos múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak Debrecenben

A Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség is kiemelten foglalkozik az 1848-as forradalom évfordulójával. A két intézményben gyermekek és felnőttek számára is szerveznek programokat.

A Debreceni Református Kollégium Múzeumának munkatársai felnőttek számára is tartanak a 175 évvel ezelőtti 1848/49-es szabadságharc és forradalom debreceni eseményein alapuló múzeumpedagógia foglalkozást. A legkisebbeket a huszárviseletet bemutató kalandjátékra, a nagyobbakat tárlatvezetésre és közös éneklésre is várják. A Múzeum és a Szabó Magda Emlékház március 15-én egész nap nyitva tart. Buzás Bori Hegyesiné Lázár Edit múzeumpedagógust és Kész Barnabás történészt kérdezte.

A Debreceni Nagytemplom munkatársai izgalmas előadásokkal és számos, a március 15-ei eseményekhez köthető foglalkozással várják az érdeklődőket a következő napokban. A programok között szerepel vezetett séta, múzeumpedagógiai foglalkozás, de neves színművészek előadásai is. Minderről és a forradalmi múzeumpedagógiai foglalkozásokról Siteriné Nacsa Máriát, a Debreceni Református Nagytemplom programkoordinátorát, múzeumpedagógusát kérdezte Buzás Bori.


A témáról a Debrecen Televízió is készített összeállítást.