Rendszerüzenet

Evangélizációs hét kezdődött a Csongrádi Egyházmegyében

Kezdetét vette a Csongrádi Református Egyházmegye evangelizációs sorozata. A második alkalommal meghirdetett négyestés sorozatnak 2024-ben, február  Hódmezővásárhely és Székkutas református gyülekezetei adnak otthont. Az alkalmakon estéről-estére Hotorán Gábor érsekcsanádi református lelkipásztor szolgál.

A február 22-i nyitóalkalmon Nagy Zoltán Imre, a Hódmezővásárhely-Susáni gyülekezet lelkipásztora, az egyházmegye lelkészi főjegyzője köszöntötte a gyülekezetet és a szolgálattevőt. Főjegyző Úr felelevenítette, hogy Hotorán Gábor lelkipásztor a Csongárdi Református Egyházmegyéből származik, szolgálatát is itt kezdte meg, most pedig a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye területén található érsekcsanádi gyülekezetben szolgál.
 
Nagy Zoltán Imre lelkészi főjegyző
 
A köszöntő szavak után az egyházmegyében szolgáló lelkipásztorok énekes szolgálatával folytatódott az alkalom. A hét témája: „Jézus követi, mint...”, alapigéje pedig Péter első levele első fejezetének 1-12. versei. Az első este az igeszakasz első két versét magyarázta Hotorán Gábor. "Engedelmessé tesz Isten, és a hívő emberek vágynak Isten Ígéjére, a Biblia szavára, vágynak annak a hirdetésére, olvasására, a megértésére, az igei közösségre. Cselekszik is azt, amit Isten mond" - fogalmazta meg az üzenetet az igehirdető.

Hotorán Gábor lelkipásztor
 
Az alkalom végén a Hódmezővásárhely-Susáni Gyülekezet szeretetvendégségre hívta a közelről és távolról érkező vendégeket. A sorozat a pénteki napon, a Hódmezővásárhely-Újtemplomi Gyülekezetben folytatódik 18 órakor.

Szöveg: Gyatyel Péter, lelkipásztor
Fotó: Busch Péter, lelkipásztor