Rendszerüzenet

Megjelent a Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet 2024-es programfüzete

„Jó együtt keresni a szolgatársakkal az adekvát szakmai megoldásokat, közösen és vezetett módon reflektálni tapasztalatainkra, keresni a hivatástudatban való megerősödésünknek feltételeit. Ezt kínálják a 2024-es lelkésztovábbképző tanfolyamok is, az előző évek gyakorlatához hasonlóan” – fogalmazott Fazakas Sándor intézetvezető az idei továbbképzésekről. A Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet ebben az évben is különböző alkalmakat hirdetett meg, amelyekre már várják a lelkipásztorok jelentkezését.

„Kijelentés, üzenet vagy munkaeszköz?”

„A rugalmas lelki ellenálló képesség fejlesztési lehetőségei a hittanórán”

„Szülői mintáink ereje” – ezek a képzések is szerepelnek a Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet idei programjai között, amelyekre már elkezdődött a jelentkezés.

Az intézet ebben az évben is olyan területeken kíván hiánypótló képzéseket nyújtani, amelyek meghatározzák a 21. század lelkipásztorainak mindennapjait.

„Azt látjuk, hogy a bizonyosság után kiáltó ember megszólítható, rezonál az olyan üzenetekre, amely egzisztenciájának létét és miértjeit érinti, keresi azt az erőt, amely megtart megannyi bizonytalanság árnyékában – fogalmazott Fazakas Sándor, a továbbképző intézet vezetője. – E kihívások ugyanakkor nem kímélik a lelkipásztori szolgálat körülményeit és a lelkész saját személyiségét sem. Ezért jó együtt keresni a szolgatársakkal az adekvát szakmai megoldásokat, közösen és vezetett módon reflektálni tapasztalatainkra, keresni a hivatástudatban való megerősödésünknek feltételeit. Ezt kínálják a 2024-es lelkésztovábbképző tanfolyamok is, az előző évek gyakorlatához hasonlóan.”

Mindezek mellett a 2024-es esztendővel új 6 éves továbbképzési ciklus indul. Bár a koronavírus-járvány miatt az előző ciklusra Egyházkerületünk Közgyűlése a szokásos 90 helyett 60 kreditpontban határozta meg a megszerzendő továbbképzési kreditpontok számát, a 2024−2030-as ciklusban már újból 90 kreditpontot kell megszerezni. Ebben is segítséget nyújtanak a Lelkésztovábbképző Intézet alkalmai.

Bővebb információ a Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet honlapján érhető el.


A Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet 2024-es programfüzete

A Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet ebben az évben is különböző alkalmakat hirdetett meg, amelyekre már várják a lelkipásztorok jelentkezését.