Rendszerüzenet

Jótékonysági kultúrestet rendez a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona

A diákok az iskola közösségi élettereinek fejlesztéséhez várják a felajánlásokat.

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona 2024. február 9-én 17:00 órai kezdettel Jótékonysági Diák Kultúrestet szervez a Debreceni Református Egyetemi Templomban. A rendezvényt megnyitja dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, köszöntőt mond Fehérné Dobos Henriett, a Szülői Tanács elnöke és dr. Sipos Ferenc, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa, az intézmény egykori diákja.

A rendezvényt idén szervezi meg első alkalommal a gimnázium. Célja, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek az iskola kulturális életébe, megismerhessék a tehetséges fiatalokat. Ennek megfelelően az est során sokszínű kulturális élményt nyújtanak majd a fiatalok: tánc, ének, hangszeres játék és irodalmi előadások követik majd egymást a színpadon. Fellép az új erőre kapott kollégiumi kórus, a Kántus. Egy színdarab-részlettel felidézik Csokonai szellemét és neves irodalmi folyóiratokban publikált tanulói verseket mutatnak be. A nemzetközi zenei versenyeken kimagasló eredményt elért tanulók hangszeres játékukkal gyönyörködtetik majd meg a nézőket, melyet a néptáncos diákok előadása fűszerez majd meg.

A kultúrest másik célja az iskola falain kívüli találkozás lehetőségének megteremtése, a közös emlékek felidézése, újak megszerzése.

A program bevételét a Diákönkormányzat javaslata alapján a tanulók közösségi életének, életterének fejlesztésére fordítják majd a szervezők, hozzájárulva ezzel iskolai jólétükhöz.

A szervezők kérése, hogy az érdeklődők az alábbi linken keresztül jelezzék részvételi szándékukat: https://forms.gle/wYLE2kJUAxwUsic49

Az Európa Rádió interjúja Ivánné Nagy Erzsébet Bernadettel itt hallgatható meg: