Rendszerüzenet

Az adventi várakozásról beszélgettek három történelmi nagyegyház püspökei

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Metropólia érsek-metropolitája, valamint Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke volt a Debrecen Televízió Erőnk forrása című műsorának vendége.

"Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza uruk a menyegzőről, hogy amikor megérkezik és zörget, azonnal ajtót nyithassanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket ébren talál az uruk, amikor megérkezik." Lukács evangéliumából idézett Vojtkó Ferenc szerkesztő-műsorvezető a beszélgetés felvezetésében.

Fekete Károly, egyházkerületünk püspöke elmondta, hogy Krisztus eljövetele nem egy ideális történelmi korszakban valósult meg, hiszen a Szentföld római fennhatóság alatt állt, Mária és József pedig nem kaptak szállást Betlehemben. "Ehhez hasonlóan kristálytiszta eljöveteli idő nem lesz, mint ahogy most sincs. Mégis valami vonzót talál bennünk a megváltó Krisztus, és nem steril körülmények között szeretné megváltani az életünket" – fogalmazott Fekete Károly a műsorban.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt: