Rendszerüzenet

Megújult és új tornatermet kapott a hajdúhadházi Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda

A Hajdúhadházi Református Egyházközség fenntartásában működő intézmény 500 millió forintnyi európai uniós támogatást nyert el, a teljes beruházás elkészülését a gyülekezet, az egyházkerület és az állam 400 millió forintos hozzájárulása tette lehetővé.

A munkálatok több évet vettek igénybe, sok tényező megnehezítette a megvalósulást, de 2023 szeptemberétől már méltó körülmények között folytathatta tanulmányait az intézmény csaknem 300 tanulója.

 A fejlesztés eredményeként felújításra, bővítésre került a Kossuth u. 3. szám alatt iskolaépület és épült egy „A” típusú tornaterem. A bővítés részeként kialakításra került egy étkező, tálalókonyha, épült két új tanterem és beépült az utcafronti épületszárny tetőtere, ahol helyet kapott öt csoportterem, egy nevelői helyiség kiszolgáló konyhával, könyvtár, irodák és raktárak. Az akadálymentes használat érdekében az épület akadálymentesítésére is sor került, akadálymentes parkoló és WC helyiség lett kialakítva.  A fejlesztés, bővítés mellett a mindennapos testneveléshez szükséges eszközökkel is fel lett szerelve az új tornaterem.

A részletekről az iskolát fenntartó Hajdúhadházi Református Egyházközség lelkipásztorát, Kovácsné Takács Emesét kérdezte Buzás Bori.

A gyülekezet ünnepi istentiszteleten adott hálát a fejlesztésért. Az eseményen készült képeket Kádár Dániel készítette.