Rendszerüzenet

Református és civil szervezet is várja télen a fedél nélkül élőket Debrecenben

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség "Reménysugár" Hajléktalanok Nappali Melegedője és a Refomix Kft. is segít a fedél nélkül élőknek a krízisidőszakban Debrecenben. A legfontosabb változás, hogy már éjszaka is fogadják a segítségre szoruló hajléktalanokat.

Ahogy minden évben, november kezdetétől március végéig krízisidőszakos működésre áll át a Refomix. A társaság több mint 30 éve gondoskodik Debrecenben a hajléktalanokról. Több telephelyen adnak szállást az arra rászorulóknak, a férőhelyek kihasználtsága akár 120% is lehet, amikor a leghidegebb idő beköszönt. De az ágy mellett étkezést, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, ruhát, takarót is biztosítanak a fedél nélkül élőknek; és napi 24 órás ügyeletben készenlétben áll a krízisautó, amivel Hajdú-Bihar egész területén el tudnak jutni a bajba jutott hajléktalanokhoz.

A Debrecen- nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője is kinyitja ilyenkor kapuit az éjszakai órákra is. Itt 28-35 főt tudnak az időjárástól függően elszállásolni.

Az Európa Rádió összeállításában Oláh Ilona Hosszú Zoltánt, a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. szóvivőjét kérdezte a szolgálat részleteiről, míg Buzás Bori kérdéseire a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője vezetője, Simon Judit válaszolt.