Rendszerüzenet

Lezárult az Örökségünk tábor első szakasza

Befejeződött, az „Esélyteremtő és közösségfejlesztő református ifjúsági programsorozat megvalósítása a Tiszántúlon” című projekt megvalósítása. Európai uniós támogatással közel 4500 gyermek táborozhatott a Tiszántúli Református Egyházkerület fenntartásában működő üdülőkben.

A mintegy 600 millió forintos támogatás eredményeként a Tiszántúli Református Egyházkerület iskoláskorú (1-11. osztályos) gyermekek számára tudott hatnapos, bentlakásos nyári táborozási lehetőséget nyújtani 2019 és 2023 között. Az Örökségünk tábor névre hallgató program keretében Debrecenben a Református Kollégium Internátusában, Berekfürdőn a Megbékélés Házában, Beregdarócon a Hét Csillag Üdülő és Konferencia Központban és Tivadarban a Ház az Élő Vízhez Ifjúsági Üdülőközpontban állt lehetőség táborok szervezésére. A projekt jóvoltából megújultak a berekfürdői, beregdaróci és tivadari szálláshelyek. A négy helyszínen összesen 4431 fő iskoláskorú gyermek táboroztatása történt meg. A résztvevő diákok jelentős része, több mint ezer fő hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanuló volt. A program lebonyolítása érdekében közel ötszáz fő önkéntes bevonása történt meg.

Az elért eredményekről az egyházkerület Püspöki Hivatalában 2023. október 5-én tájékoztatták a projekt megvalósításában résztvevő szakembereket. Fekete Károly püspök kiemelte: a kötelező fenntartási időszakot követően is szeretnék folytatni a gyermekek táboroztatását, ebben kérte a jelenlévők együttműködését.

A részletekről Deák Attila szakmai vezető, a Tiszántúli Református Egyházkerület idegenforgalmi referense beszélt a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában. A beszélgetés 05:10 perctől kezdődik.





Fotók: Miskolczi János