Rendszerüzenet

"72 óra kompromisszum nélkül" – idén is lehet csatlakozni az önkéntes akcióhoz

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három
történelmi keresztény egyház szervez 2007 óta, idén 16. alkalommal, 2023.
október 12-15. között.
A kezdeményezés célja, hogy minél több középiskolás és egyetemista fiatal tegyen szabaddá egy hétvégét az évben, segítve ott, ahol szükség van rá. Az országos programban három napon keresztül teljesíthetenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, vagy éppen kulturális műsorok szervezése is szerepel a lehetőségek között. A szervezők célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a 72 óra kompromisszum nélkül során a fiatalok laza légkörben ismerkedhetnek meg az önkéntesség értékével és erejével, különleges helyzetekben és feladatokban próbálhatják ki magukat, miközben egyéniségüket és kreativitásukat kifejezve egy jó csapatban dolgozhatnak.

A megvalósításba bárki bekapcsolódhat saját projekttel (bármekkora csapattal), de természetesen meglévő akciókra is lehet regisztrálni. További információk a https://www.72ora.hu/ oldalon találhatók.