Rendszerüzenet

Kollégiumi Könyvtári Napok Debrecenben is

Az Országos Könyvtári Napok programsorozatához csatlakozva 2023. október 2–6. között immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kollégiumi Könyvtári Napok a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában.

A korábbi évekhez hasonlóan változatos ajánlatokkal várja az érdeklődőket a debreceni intézmény. A rendezvények mellett idén is kedvezményes, 500 Ft-os áron lehet kiváltani az éves könyvtári tagságot.

A részletes programok:

Alkotó délután – kézműves foglalkozás október 2-án, hétfőn 16:30 órai kezdettel. A Maminvent márka alapítójával, Kopócs Éva designerrel kiscsoportos foglalkozás keretében lehet készíteni egyedi bőr ékszert vagy táskadíszt. A részvételhez regisztráció szükséges a kolcsonzes@silver.drk.hu e-mail címen.

Gyógyító művészet – A művészetterápia alkalmazási területei és lehetőségei címmel október 3-án, kedden 17:15 órától a művészetterápia alapjaiba Kustárné dr. Almási Zsuzsanna vezeti be az érdeklődőket, majd közös, alkotó foglalkozásra várja a résztvevőket. A részvételhez regisztráció szükséges a kolcsonzes@silver.drk.hu e-mail címen.

A magyar könyv múltja, jelene, jövője címmel könyvbemutatóra és kerekasztal-beszélgetésre kerül sor október 5-én, csütörtökön, 14:30 órakor, kapcsolódva ahhoz, hogy idén 550 éve jelent meg az első Magyarországon nyomtatott könyv, Hess András Budai krónikája. A jubileum alkalmából az Országos Széchényi Könyvtár új, hasonmás kiadásban jelentette meg a Budai krónikát, amit meg lehet majd ismerni a rendezvényen. Köszöntőt mond dr. Puskás István alpolgármester és dr. Győri János gyűjteményi igazgató. A kerekasztal beszélgetés résztvevői: dr. Boka László irodalomtörténész, dr. Farkas Gábor Farkas művelődéstörténész és Pék Imre nyomdamérnök. Moderátor: dr. Oláh Róbert régi könyves könyvtáros. Az esemény ideje alatt megtekinthető a Nagykönyvtár ősnyomtatványaiból összeállított válogatás.

A részletekről még a programok előtt többek között Gáborik Juditot, a Debreceni Református Kollégium nagykönyvtárának olvasószolgálati osztályvezetőjét kérdezte Buzás Bori: