Rendszerüzenet

486. tanévét nyitotta meg a Debreceni Református Hittudományi Egyetem

Ünnepélyes tanévnyitó közgyűlést tartottak 2023. szeptember 2-án a Nagytemplomban. Itt került sor a DRHE új hallgatóinak fogadalomtételére is.

Az ünnepségen Püski Lajos, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője az Apostolok cselekedeteiről szóló könyv 3. fejezetéből hirdetett igét. A születésétől fogva sánta ember meggyógyításának története kapcsán Püski Lajos úgy fogalmazott: ma is történnek csodák, a kérdés az, hogy az ezekkel kapcsolatos kérdésekre mit és hogyan válaszolunk. „Péter a gyógyítást követően értelmezte a történteket, felelt az emberek kérdéseire, és elhelyezte az üdvtörténetben Jézus Krisztust, akit így felismertek az emberek.” A lelkészi főjegyző arra biztatta a hallgatókat, értsék és értessék meg az élet igéjét az emberekkel, hiszen ez hoz gyógyulást és változást.

Baráth Béla Levente, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy az intézmény akkor lesz eredményes, ha „elmélyült kérdésfelvetésekre és megoldáskeresésekre ösztönöz, és az egyetemi polgárok egymást kölcsönösen támogató tanulmányi munkája, illetve közösségi feladatmegoldások jellemzik”.

Az új hallgatókat Vitéz Ferenc oktatási rektorhelyettes, majd Hodossy-Takács Sámuel, a Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntötte. Ezt követően ünnepélyes fogadalomtételükre került sor.

Baráth Béla Levente, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora a tanévnyitó kapcsán az Európa Rádiónak nyilatkozott:

Az intézmény rektora a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorának vendége volt: