Rendszerüzenet

Csaknem ötszázmillió forintból korszerűsítik a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolát

Az infrastrukturális fejlesztés már a tanév végén elkezdődött, jelenleg pedig már 60 százalékos a készültségi szint. A felújítási munkák mellett az oktatástechnológiát és a iskolabútorzatot is kicserélik. A beruházás a tervek szerint iskolakezdésre befejeződik.

A táblák a folyosón hevernek a tantermekből kihordott, ponyvával letakart bútorok mellett. A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola 34 termében ugyanis javában zajlik a felújítás, amely során csaknem 5500 négyzetméter falfelületet glettelnek újra és festenek le a szakemberek, és közel 2000 négyzetméter padlóburkolatot is kicserélnek, mindezt európai uniós forrásból.
– Egy-egy intézményre akár 500 millió forintos támogatásért is lehetett folyamodni, mi ezt megtettük és el is nyertük a közel 500 millió forintos támogatást. Nagy szükség volt rá, hiszen régen volt már az iskolában festés, a padok, székek is elavultak már, az informatikai eszközöknél pedig egyszerűen elengedhetetlen a folyamatos korszerűsítés – hangsúlyozta Ember Sándor, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatója.

Az ének-zene szaktanterem már szinte teljesen kész.

Az infrastrukturális fejlesztésen túl korszerűsítik az elavult iskolabútorokat, a tantermekbe új iskolai padok, székek, valamint digitális oktatástechnológiai eszközök kerülnek. Az energiahatékonyság javítására pedig az ablakok üvegfelületeit szolár fóliával fedik le.

– A nyílászáróknak az üvegére UV-védő fóliát helyezünk el az itt tanuló diákok, illetve az itt dolgozó tanárok komfortérzetének a javítására. A százalékos előrehaladottságunk most 60 százaléknál tart körülbelül a munka, augusztus közepére végre át fogjuk tudni adni a létesítményt – mondta Lakatos Donát, a Dryvit Profi Kft. műszaki igazgatója.

A teljes beruházás várhatóan augusztus végére befejeződik, így az általános iskolában szeptembertől csaknem 1000 tanuló már egy megszépült, 21. századi környezetben kezdheti az új tanévet.

forrás: dehir.hu