Rendszerüzenet

Megújult a gyülekezeti ház Komoróban

Amint Szilágyi László lelkipásztor beszámolt róla, az egyházi kártalanítás folyamatában 1998-ban került újra a Komorói Református Egyházközség tulajdonába az úgynevezett Sárga Iskola, amiből gyülekezeti házat alakítottak ki.

 Azóta történtek apróbb felújítások az épületen, de az állaga leromlott és nem tudták hasznosítani.

A Magyar Falu Program (MFP) jóvoltából 2019 tavaszán kezdődött az átfogó felújítás. Egy MFP eszköztámogatás révén 2021-ben 100 db szék és 8 db asztal beszerzése történhetett meg. Tavaly nyáron vette kezdetét az építkezés második üteme, ami a tél beállta előtt fejeződött be. A teljeskörű használatbavételt a Tiszántúli Református Egyházkerület támogatása tette lehetővé. A pályázatok elszámolásra kerültek, így a projekt hivatalosan is befejeződött.

A hálaadó istentiszteletre már a megújult gyülekezeti házban gyülekeztek a meghívott vendégek és a környék lelkipásztorai.

Igehirdetéssel dr. Fekete Károly püspök szolgált, aki az újszövetségi napi igét, a feltámadás történetét olvasta a Márk evangéliumából (Mk 16,1-8). A püspök kiemelte: „Ünnepelni jöttünk össze, de Isten a mai napi igével emlékeztet bennünket, hogy a komorói gyülekezet hálaadó ünnepe bele kell simuljon a feltámadás ünnepének evangéliumába, nem takarhatja el, nem halványíthatja el, sőt a gyülekezeti ház megújulásának, használhatóvá tett ’feltámasztásának’ üzenete van számunkra. Gyülekezeti háznak, istentiszteleti helynek az az elsődleges funkciója, hogy eszünkbe juttassa: minden vasárnap ünnep, mert a hét első napja hetente ismétlődő ünnepe Krisztus feltámadásának. Reformátorunk, Kálvin az egyházi esztendő alapjának, alap ünnepének tekintette, mert a Feltámadott Úrra van nekünk szükségünk az élethez.”

Az ünnepi egyházközségi közgyűlést Koncz Imre esperes nyitotta meg és vezette. A vendégeket Szilágyi László komorói lelkipásztor köszöntötte, majd szöveges és képes beszámolóval mutatta be a gyülekezeti terem felújítási munkálatait.

A palástos lelkészek áldáskívánását Jakab Alexandra és Lovas Laura versmondása keretezte.

A köszöntők előtt a Komorói Asszonykórus és Nyugdíjas Klub közös éneke hangzott el. Komoró község nevében Farkas Béláné polgármester köszönte meg a beruházást. Vasas Csabáné bocskaikerti presbiter az elszármazottak nevében mondott imádságot a gyülekezet életéért. Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő és dr. Fekete Károly püspök zárta a köszöntések sorát.

Istentisztelet után az egész gyülekezet átvonult a gyülekezeti házhoz, ahol Koncz Imre esperes igei köszöntése után megáldotta az ünneplő közösséget.