Rendszerüzenet

Leveleken járt Pető Tibor!

2023. június 17-én 20 óra után tíz perccel Szegedről indult el Pető Tibor országúti kerékpárversenyző azzal a szent céllal, hogy 320 kilométer múlva megérkezhessen Levelekre, a 9 órakor kezdődő istentiszteletre.

Pető Tibor végig biciklizte az egész éjszakát, meg sem állt pihenni, hogy eleget tehessen a jótékonysági céljának. A jótékonysági kerékpározást kilométerenként ezer forinttal lehetett támogatni, amely a leveleki gyülekezeti ház megépítését segíti. A jótékony adakozók végül több, mint 320 kilométernyi adománnyal támogatták a gyülekezet célját.

Istennek hála útközben minden rendben volt, nem esett az eső, és 10 fok alá sem esett le a hőmérséklet. A gyülekezet a templom előtt, mint egy nagy szurkolótábor, lelkesen fogadta Pető Tibort a 134. zsoltár 3. versének éneklésével. Az istentisztelet végén mesélt hitéről, kerékpáros sportsikereiről (a Hungaroring, Tour the Ring nevű 24 órás kerékpárversenyének kétszeres győztese), és érdekes kalandjairól, hiszen két keréken már szinte bejárta Európát.



A leveleki gyülekezet nagy álma, hogy gyülekezeti házat építhessen és Istennek hála, tényleg nagy szükség is lenne rá. A presbitérium 2022. decemberében határozta el, hogy belekezd a gyűjtésbe. 2023. március 26-án tartotta meg az első jótékonysági koncertjét a gyülekezet, amelyen a Szegedi Ökumenikus Kórus szolgált. A mostani jótékonysági kerékpározás a második nagyobb jótékonysági lépése volt a gyülekezetnek.

A leveleki reformátusság pedig kész továbbra is küzdeni, gyűjteni a céljáért, az álmáért, hogy egy napon felépülhessen a hőn áhított közösségi tér.