Rendszerüzenet

EGYH-KCP-19-P-0102

Támogató adatai: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
Kedvezményezett neve: Tiszántúli Református Egyházkerület
A támogatás célja: "Hirdesd az Igét! Programsorozat támogatása"
Támogatás összege: 2.608.046 Ft

A Hirdesd az Igét! programsorozatot 2015-ben, megválasztásakor indította útjára Dr. Fekete Károly Tiszántúli református Egyházkerület püspöke, mint missziói programot. A Hirdesd az Igét! 108 programon keresztül igyekezett megszólítani a gyülekezetek lelkipásztorait, presbitereit, tagjait, református intézmények dolgozóit. A missziói program elsődleges célja az, hogy az egyház eredeti küldetésére helyezze a hangsúlyt, emlékeztesse az egyház elkötelezett szolgáit, tagjait, hogy az igehirdetés, a sákramentumok kiszolgáltatása, szeretetszolgálat és a közösségépítés határozza meg minden tevékenységünket.

A programsorozat keretében 2 lelkészi csendes nap, 2 presbiteri találkozó, 3 gyülekezeti képzési nap, 2 kulturális program - Adventi Református Hangverseny,  Így jöttem zenés esték, - két 2 napos lelkészi műhelymunka valósult meg.

 A projektek közös célja a közösségépítés és a kulturális valamint egyházi értékek közös képviselete, melynek hagyománya mélyen gyökerezik térségünkben. Mindkét területről, a zenei kultúra, és az egyházi életmű területéről olyan személyes életművek jelennek meg, melyek segítik a kapcsolódást, mind az egyházi közösségekhez, mind a kulturális örökségünkhöz.