Rendszerüzenet

Múzeumok Éjszakája a Nagytemplomban és a Debreceni Református Kollégium Múzeumában

Ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját június 24-én.

Országszerte 400-nál is több helyszínen kétezer eseménnyel népszerűsítik a kiállítóhelyeket, gyűjteményeket. Debrecenben idén újra közös karszalaggal látogathatók a belvárosi múzeumnegyed intézményei. A programokban ezúttal is részt vesz a Református Nagytemplom és a Debreceni Református Kollégium Múzeuma is. A Nagytemplomban az egyébként is megtekinthető látványosságok, kiállítások, történelmi emlékek mellett tematikus tárlatvezetések, rendhagyó csillagászati alkalmak és különleges orgonakoncert is várja a látogatókat.

A Debreceni Református Kollégium Múzeuma tematikus programsorral készül a Múzeumok Éjszakájára. Az Ókollégium történelmi épületének udvarát egy múltbeli utazásra hívó vásári forgataggal népesítik be. De magában az épületben is lehet kalandozni, és akár elzárt titkokat is megismerhetnek a látogatók. A rendezvény helyszínek között a Kistemplom és a Szabó Magda Emlékház is szerepel.

Oláh István lelkipásztorral és Csorba Dávid múzeumigazgatóval Oláh Ilona készített interjút az Európa Rádióban, itt hallgathatják meg: