Rendszerüzenet

Lelkészbeiktatás Nagyecseden

„Maga az Úr megy előtted, Ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled...!” (5Móz 31,8)

Lelkészbeiktatási ünnepi istentiszteletre gyűltek össze Nagyecseden a református nagytemplomban június 11-én. Bogya-Kis Áron és Bogya-Kis Annamária lelkészházaspárt iktatták be a gyülekezetbe.



A beiktatási ünnepi alkalmon igét hirdetett Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, ezt követően a gyülekezet főgondnoka Gáthy Lászlóné és Bódi László gondnok átadta a gyülekezet ajándékát, az új palástokat a beiktatandó lelkipásztoroknak.



A beiktatás szolgálatát Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese végezte, ezt követően a lelkészházaspár igehirdetésében felidézte az idáig megtett út szépségét, nehézségeit és áldásait.



A nyilvános egyházközségi közgyűlés meghirdetését követően következtek az ünnepi köszöntések.

A gyülekezet énekkarának szolgálatát követően köszöntött: Dr. Fekete Károly püspök, Paládi László egyházmegyei főgondnok, Fülöp István a Református Szatmárért Egyesület elnöke, Kovács Lajos polgármester, Gáthy Lászlóné főgondnok, Bogya-Kis Ferenc és Bogya-Kis Mária szatmárnémeti szamos-negyedi lelkipásztorok, Koncz Imre a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye esperese, Csegei István a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye nyugalmazott esperese, Nagy István újkenézi lelkipásztor, valamint Muzsnai Lászlóné a nagyecsedi gyülekezet korábbi lelkipásztora. Ezt követően a beiktatott lelkészházaspár énekkel köszönte meg a jókívánságokat és az ajándékokat.



Az ünnepi istentisztelet fényét kórusművekkel gazdagította a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar szolgálata, Szabó Soma karnagy vezényletével. A kántori szolgálatot Szakács György végezte, aki a most megújuló 120 éves nagyecsedi orgonát művészi szinten szólaltatta meg a templomban.



Istennek legyen hála ezért az alkalomért! Köszönet a gyülekezet áldozatos szeretetéért, amivel előkészítették ezt az ünnepélyt! Emellett köszönet mindenkinek a részvételért és a testvéri együttlétért!

Szöveg: Bogya-Kiss Áron lelkipásztor
Fotók: Tóth Tamás Gergő