Rendszerüzenet

Leveleken járt a Szegedi Ökumenikus Kórus

Izgalmas nap lett 2023. március 25-e a Leveleki Református Egyház életében. Az egyházközség temploma 1998-ban épült, de a gyülekezet lelkesedése azóta is töretlen, negyedszáz év után a gyülekezet újra mer nagyot álmodni, hinni az Isten csodáiban, így a gyülekezet presbitériuma úgy határozott, hogy belevág a gyülekezeti ház építésébe.

A gyűjtés már hetekkel korábban elkezdődött. A templomban a perselyes ládika mellett egy adományos ládika is található már. A gyülekezet az alkalmat végül nem a templomban szervezte meg, hanem a művelődési házban, mivel a szervezés alatt minden jel arra utalt, hogy a templom 110 fős ülőhely kapacitása kevésnek fog bizonyulni.

A Szegedi Ökumenikus Kórus mintegy 50 fővel, reggel 6 órakor indult, hogy időben megérkezhessen Levelekre. A leveleki gyülekezet 12 órakor már ebéddel várta a kórustagokat. Az ebédet követően, a vendégek elfoglalták a szállást, majd főpróbára indultak.

A gyülekezet Istennek ad hálát, mivel ezen a mai napon jó döntésnek bizonyult a művelődési ház választása, ugyanis az alkalomra valamivel több, mint 200 ember érkezett. Az alkalom kezdetén Simon Döme András lelkipásztor köszöntötte mindazokat, akik ellátogattak a művelődési házba.

Az alkalmat két énekkel az Olajág Református Kórus (besenyődi, leveleki, magyi gyülekezetek közös kórusa) kezdte meg. A harmadik ének egy különleges ének volt, hiszen a helyi kórus és a szegedi kórus egyesült, és egy 80 fős kórussá alakulva dicsőítették az Istent.

Az ének után következett a Szegedi Ökumenikus Kórus koncertje. Az alkalmon Simon Döme András lelkipásztor az 1János 5,11 alapján hirdette az Igét, ahol háláját fejezte ki, hogy a leveleki gyülekezet és település egy élni akaró közösség, megvan bennük az élet, és jó látni, hogy képesek küzdeni az álmaikért. Utalt rá, hogy a gyülekezetnek régi vágya, hogy a különböző rétegalkalmait, szeretetvendégségeket egy közösségi helyen tudja lebonyolítani, ezért kezdtek bele a gyűjtésbe.



Az alkalmon a jelenlévőket Levelek Nagyközség Önkormányzata nevében dr. Turóczyné dr. Székely Anita polgármester is köszöntötte. Az önkormányzat nevében pedig egy hatalmas ajándékot adott át a leveleki gyülekezetnek. A gyülekezeti ház építési tervét. Erre a meglepetésre nem számított a helyi gyülekezet. Megtisztelő volt, hogy az önkormányzat teljes mellszélességgel a gyülekezet mögött áll.

A gyülekezet nevében Terbócs László presbiter is köszöntötte a megjelenteket.

Az alkalom végén a helyi lelkipásztor megköszönte Nagy-Szabó Kornélia karvezetőnek és a Szegedi Ökumenikus Kórusnak a szolgálatát.

Az alkalom közös énektanulással, majd a két kórus közös vacsorájával fejeződött be.

A gyülekezet hálás volt, mivel sok adomány érkezett. A leveleki gyülekezet pedig pozitívan áll hozzá a jövőhöz, és remélik, hamarosan eljön az a pillanat, amikor a rétegalkalmaikat a felépítendő gyülekezeti házban tarthatják. Mindenért persze legyen Istené a dicsőség!

Simon-Kardos Kitti