Rendszerüzenet

Megajándékozták a Debreceni Klinikán fekvő gyermekeket

Körösszegapáti hittantáborának már évek óta meglepetés vendége Fekete Róbert (kiképző) és Mici kutya, akik bejárnak a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába a beteg gyermekekhez „gyógyítani”.

Fekete Róberttől hallottunk arról, hogy a kezelések során a gyerekek játékokat választhatnak.

Dr. Szabóné Kurucz Tímea lelkésznő felhívással fordult a településen élőkhöz, hogy akik szívesen megválnának a birtokukban lévő játékoktól, ajándékozzák azokat a Debreceni Klinikán fekvő gyermekeknek.

A kérése nyitott fülekre talált: megközelítőleg ezer játék gyűlt össze alig két hónap alatt. Elérkezett hát annak az ideje, amikor a lelkésznő, Pintye Sándor egyházgondnok és Puskár Vince presbiter segítségével az összegyűlt ajándékokat elszállították a Debreceni Egyetem Gyermek Hematológia Osztályára.

Az ajándékokat a Klinika Hematológiai Osztályának nevében Hetey Attiláné kuratóriumi tag, Göncziné Kiss Judit segítő munkatárs, Bobkó Stella Gyermekhematológiai Osztály főnővére vette át. A Klinika dolgozói elmondták, hogy a gyermekeknek szánt ajándékok nagyon jó időben érkeztek. A karácsony előtt kapott ajándékok bőkezűsége után, egy három hónappal későbbi másik gyűjtés nyomán nagyon kedves és emlékezetes lesz számukra ez a szép gesztus.

Azt pedig dr. Szabóné Kurucz Tímea jegyezte meg, hogy a településen nemcsak a református hívek és azok gyermekei gyűjtötték az ajándékokat, hanem más felekezethez tartozók is.

 

Fotó: Vmirjáncki József

Körösszegapáti, 2023. március 21.

Vmirjáncki József