Rendszerüzenet

Fekete Károly püspök látogatása Horvátországban

A Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház elnökségének meghívására Bellyén és Laskón szolgált előadásokkal és igehirdetésekkel Fekete Károly tiszántúli püspök 2023. február 17. és 19. között.

Pénteken a lelkipásztorok találkoztak a bellyei gyülekezeti teremben. A helyi lelkipásztorok mellett az anyaországi baranyai egyházmegyéből is érkeztek érdeklődő kollégák. Szenn Péter püspök nyitó áhítata után Fekete Károly „Milyen a jó prédikáció?” címmel tartott előadást a homiletika tárgyköréből, amely után élénk beszélgetéssel reflektáltak a résztvevők az elhangzottakra.

Szombaton hitmélyítő konferenciára gyűltek össze tizenegy gyülekezet küldöttei, akik megtöltötték Laskón a község ifjúsági házát. A házigazda Szenn Péter püspök konferenciát megnyitó szavai után a tiszántúli püspök a hamis bíró példázatát magyarázta, amikor Jézus arra bíztatta hallgatóit, hogy „mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk”. A bevezető áhítat után az előadás témája is az imádság volt. A személyes hangú előadás életélményekkel és szemléltető imádságok bemutatásával világított rá az imádság jelentőségére és gyakorlatára, az istentiszteleti imádság felelősségére, valamint az imádság és a cselekvés összetartozására, hiszen az igazi imádságnak cselekvő, Istennek engedelmeskedő életté kell válnia.

Vasárnap szintén Laskón gyűltek össze a református hívek és a Római levél 8. részének 14-17 versei alapján fogadták az igei üzenetet. Fekete Károly a szolgálatok közötti időben ellátogatott Kopácsra, Csúzára, Várdarócra, Eszékre és Eszék-Rétfalura is.