Rendszerüzenet

Vár mindenkit az Egyháztáji vásár!

A város legszélesebb termékkínálatával rendelkező termelői piaca, az Egyháztáji vásár minden hónap harmadik szombatján reggel 8 órakor nyitja meg kapuit a Nagytemplomi Gyülekezeti Központ udvarán, a Leány utca 2–4. sz. alatt.

A Debrecenből és környékéről érkező őstermelők és kistermelők jobbnál jobb saját termelésű, illetve készítésű portékáikat kínálják. Sajtok, friss pékáru, száraztészta, füstölt húsok, lekvárok, szörpök, kávé, chili, méz, almecet, kézműves ékszerek, használati tárgyak és játékok, és még sok-sok más termék talál gazdára hónapról hónapra. Meleg slambuc, tea, finom kóstoló minden alkalommal megörvendezteti a vásárlókat. Közben lehetőség nyílik a jó és kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre, mely által tovább épül közösségünk.



A szervezők bíznak abban, hogy egyre többen fedezik fel a vásárló és a termelő közötti személyes kapcsolatban rejlő lehetőséget, és azt, hogy az ilyen körülmények között gazdát cserélő áru nem csak minőségileg kiváló, de előállásának történetét ismerve sokkal értékesebb lesz a család minden tagja számára.



Február 18-án hagyományőrző disznótorra is sor kerül a vásárban, amelyen az odaérkezők kóstolót kaphatnak a nagytemplomi lelkipásztorok és presbiterek által helyben készített toroskáposztából és sült kolbászból. Forró tea és házi készítésű száraztészta is várja az odaérkezőket.