Rendszerüzenet

Meghívó a berekfürdői Nőszövetségi Bibliaiskolára (március 23-26.)

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség Elnöksége szeretettel vár minden érdeklődőt az immár 27. alkalommal megrendezésre kerülő Bibliaiskolára.
Mint írják, remélik, a mai nehéz helyzetben is sokan vállalják a tanulásnak, testi-lelki felüdülésnek ezt a lehetőségét. A bibliaiskola 2023. március 23-án, csütörtökön délután 4 órakor kezdődik.

A Bibliaiskola témáját ez évben meghatározza, hogy a Lelkészi hivatás éve van, másrészt a böjtről hallhatnak az érdeklődők tanítást. Csütörtök délután dr. Fekete Károly püspök úr nyitja meg a Bibliaiskolát áhítattal és előadással. Pénteken Gér András zsinati tanácsos és Hajdú Zoltán Levente lp., a MRE Missziói Szolgálatának főigazgatója mutatják be a lelkészi hivatást. Böjt a népművészetben, néprajzban – meghallgatjuk P. Szalay Emőke muzeológust. Szombaton dr. Kustár Zoltán egyetemi tanártól az Ószövetség böjtjéről tanulhatunk, Balog Margit nyelvi lektor az Újszövetség böjtjét hozza el. Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária elnök beszámol előző évükről s az előttük álló feladatokról. 2023. június 23-án, pénteken, Debrecenben megrendezik a Tiszántúli Nőszövetség szokásos Kerületi Konferenciáját, erre is előre tekintenek. Reggel imaközösségeken lehet majd elcsendesedni, vasárnap úrvacsorával zárják a Bibliaiskolát.

A részvételi díj mértéke idén is létszámhoz kötött. A pályázati engedményes díj 34.500,- forint a teljes időre, az idegenforgalmi adóval együtt, csütörtök vacsorával kezdve a vasárnapi ebéddel bezárólag. Ez a kedvezményes díj csak azokra érvényes, akik részt vesznek a Bibliaiskola programjain. A pihenésért, fürdőzésért, üdülésért érkezőkre más fizetési kategória érvényes. Aki péntekre vagy szombatra, vagyis egy napra tud jönni, szíveskedjék ezt a Megbékélés Házának előzetesen jelezni a megbekeleshaza@reformatus.hu email-címre vagy az 59/319-011 telefonszámon. Csak annak a nevére tud a Megbékélés Háza számlát kiállítani (pl. gyülekezet, egyházmegye), aki rendelkezik adószámmal és azt hozza magával! A Megbékélés Háza elfogadja a Széchenyi-pihenőkártyát, ezzel segítve a bibliaiskolán résztvevőket. Lehetőség van bankkártyás fizetésre is.
Az ellátás csütörtök vacsorával kezdődik és vasárnap ebéddel fejeződik be. Az esetleges diétás vagy vegetáriánus étrendet kérik előre jelezni!

A szobákat csütörtökön délelőtt 10 órától lehet elfoglalni személyi igazolvány bemutatásával. (Aki csütörtökre ebédet igényel, kérjük, a Megbékélés Házának előre bejelenteni!)

A jelentkezés beérkezési határideje: március 10. péntek, a mellékelt jelentkezési lapon. Ez a pályázati létszám miatt az idén is fontos, hogy Berekfürdő is, mi is tudjuk, mire számíthatunk. Megértőek, de a munkatársak beosztása és étkeztetésünk biztosítása miatt, kérünk, vegyétek komolyan a határidőt! A NTAK felé történő kötelező adatszolgáltatás miatt a Megbékélés Háza a szobákhoz abban az esetben adhat át nekünk kulcsot, amennyiben adatainkat megkapták. Kérjük megértéseteket!

Jelentkezni lehet postai úton, írásban: Papp Tiborné 4176 Sáp Torony utca 2. vagy a Kerületi Nőszövetség e-mail címére: tt.noszov@gmail.com.

A jelentkezési lap itt érhető el: