Rendszerüzenet

Ökumenikus imahét Körösszegapátiban

A településen lévő egyházközségek évről évre közösen gyűlnek össze imádkozni imatermeikben, templomaikban. Így volt ez most Körösszegapátiban is. Az ökumenikus imahetet Dr. Szabóné Kurucz Tímea, a körösszegapáti református gyülekezet lelkésze szervezte.


Az összejövetelek helye minden este más gyülekezetnél volt. Papp Tibor sápi református lelkész a református gyülekezeti teremben, Kovács Dániel a településhez tartozó Körmösdpusztán, a kis református templomban tartotta az istentiszteletet. A helyi baptisták imaházában Mikó-Prém Alexandra berettyóújfalui református kórházlelkész, az ortodoxok templomában pedig Sorin Mureşanu ortodox tisztelendő, majd a záró istentiszteletet a református gyülekezeti teremben Jámbor Ádám baptista lelkipásztor-gyakornok tartotta.

Reformátusok, baptisták, ortodoxok együtt hallgatták az igehirdetőket. Az egyházak vezetői arról beszéltek, hogy a hívek tisztítsák meg, emeljék fel szívüket, imádkozzanak a békéért. Hangsúlyozták, hogy az erőszak nem vezet jóra, csak szenvedést okoz. Minden embernek joga van békében élni. A gyűlölet megakadályozása, a háborúság elkerülése minden keresztény hívő feladata. Minden alkalommal a megjelent hívek a Krisztus-hívők egységéért imádkoztak. Napjainkban sok helyen veszélyben vannak a keresztény egyházak tagjai, ezért fontos az összetartás, az együtt gondolkodás, az együtt cselekvés. Ez főleg a béke megőrzését, annak megteremtését jelenti.

Vallási nézettől függetlenül egységesnek kell lenni abban, hogy a szenvedőket segíteni kell, különösen azokat, akik ki vannak szolgáltatva a hatalmasoknak. A kis segítség is nagy segítség.

A közös összejövetelek végén a hívek finom süteményekkel kínálták meg egymást.

A fotókat a református, a baptista egyház imatermeiben és az ortodoxok templomában megtartott imaheti összejöveteleken Vmirjáncki József készítette.