Rendszerüzenet

Minden, amit a Debreceni Református Kollégium Óvodájába történő jelentkezésről, beiratkozásról tudni kell

Az óvoda adatai:

Hivatalos név: Debreceni Református Kollégium Óvodája
Székhely: 4024 Debrecen, Tímár u. 10.
Tel: 52/417-776
E-mail: drk.ovoda@reformatus.hu

Az óvoda körzettel nem rendelkezik, beóvodázása kiterjed a város egész területére és a vonzáskörzet településeire is.

Kötelező óvodai nevelés

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

A szülő - a bölcsődei ellátásban részesülő gyermek kivételével - az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni a települési önkormányzat vagy a fenntartó által közzétett közleményben vagy hirdetményben meghatározott időpontban, vagy az óvodalátogatási kötelezettség alól felmentését kérni. A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját (május 20.) követő tizenöt napon belül írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt. A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett, az óvodával jogviszonyban álló gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét a jövőben külföldön teljesíti, előzetesen köteles értesíteni az óvodavezetőt.

Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek 3 éves korától vehető fel, az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a 3. életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, ha az intézménybe jelentkező 3 éves és annál idősebb gyermekek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

A 2023/2024 nevelési évre történő jelentkezés időpontja 2023. február 8-9. napjai.
Az óvodai jelentkezéshez be kell nyújtani az óvoda által kiadott jelentkezési lapot. A jelentkezési lap az óvoda titkárságán kérhető. A jelentkezési laphoz csatolni kell lelkészi ajánlást, másolatban a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját, TAJ kártyáját.

Az óvodai felvételről az óvodavezető dönt, és a döntésről írásban tájékoztatja a szülőt/törvényes képviselőt.
A döntés ellen a szülő a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított 15 napon belül eljárást indíthat. Az eljárást megindító kérelmet a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének kell címezni, de azt az óvodához kell benyújtani.

Az óvodai általános felvételről szóló döntés időpontja: 2023. február 14.
Az óvodai beiratkozás időpontja: 2023. május 12.

A beiratkozás alkalmával be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványt, szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványt és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt.