Rendszerüzenet

Impozáns kiadvánnyal jelentkezett a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény

2022. november 17-én délután, könyvbemutatót tartottunk Létavértesen a Rozsnyai István Muzeális Gyűjteményben. Vértesi Református Egyházközség kiadásában "Népi kerámia a Rozsnyai-gyűjteményben" címmel 5 év előkészítés után megjelent az a közel 500 oldalas népművészeti album, melynek különlegessége, hogy egyetlen kötetbe sűrítve mutatja be a Kárpát-medencei népi fazekasság csodálatos kultúráját.
A mintegy 2400 műtárgy művészi fotóját közlő mű nemcsak gazdag képi anyagával, de szakszerű és egyben közérthető szöveges tartalmával is kiemelkedik a hasonló könyvek sorából. A résztvevőket Szabó János a Gyülekezet lelkipásztora, majd a Debreceni Egyetem Néprajzi tanszékének vezetője és a Bölcsészettudományi kar dékánja, dr. Keményfi Róbert is köszöntette. Ezek után a könyvet dr. P. Szalay Emőke ismertette. A kiadvány szerkesztéséről és létrejöttének technikai feltételeiről, valamint a könyv szerkesztésében résztvevőkről múzeumunk egykori vezetője, dr. Bihari Horváth László adott tájékoztatást.

Telefonos és e-mailes megrendeléseket a +36-52/376-763 (113.mellék), 06301999437 telefonszámon, illetve a rozsnyai.gyujtemeny@gmail.com e-mail címen fogadunk. Belföldi házhoz szállítást postai úton biztosítunk melynek költsége 3000.-Ft. Megrendeléseket a készlet erejéig van módunk teljesíteni.