Rendszerüzenet

Több száz játékot kaptak a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány gondozottai

A játékgyűjtő akciót a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete hirdette meg még november közepén. A kezdeményezéshez csatlakozott Debrecen városa, a DVSC Futball csapata és a Cívis Szociális Étkezési Központ.

Támogatásuk jóvoltából juthatott el a rengeteg ajándék a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Részlegére.

Az átadón Papp László polgármester elmondta, hogy a karácsony akkor a legszebb, ha otthon a családunkkal együtt ünnepelhetjük, de vannak gyermekek, akinek sajnos ez nem adatik meg, ezért csatlakozott az akcióhoz a város, hogy mosolyt csaljanak a kórházban kezelt gyermekek arcára ebben az időszakban is.

Prof. Dr. Kiss Csongor, egyetemi tanár, a DE Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Részleg vezetője, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratórium elnöke kiemelte, hogy a betegség nehézségeiről a játékok útján tudják a leginkább elterelni a figyelmet, ezért is fontos, hogy létrejött ez az akció valamint azért, mert egyre többen felfigyelnek így arra, hogy ilyen beteg gyerekek is vannak. A Debreceni Egyetemen a második legforgalmasabb onkológiai- hematológiai centrum működik, ahol évente 100 gyermeknek adják vissza az egészségét, közöttük 50-60 újonnan felismert leukémiás, daganatos beteg gyereknek. Ez az akció ráirányítja a figyelmet a támogatás, összefogás fontosságára- emelte ki Prof. Dr. Kiss Csongor.

A BAGE elnöke, Buzás Lajos maga is megtapasztalta a daganatos betegségekkel járó küzdelmeket, így belelátott az ilyen betegségben szenvedő gyermekek mindennapi nehézségeibe, ezért döntött úgy, hogy az állami gondozott gyermekek nevében szeretne egy kis meglepetést okozni ezeknek a gyermekeknek, ahogy ő mondja: harcos társainak. Ez hívta életre az akciót, amelyhez számos szervezet csatlakozott.
A városi önkormányzat mellett a Cívis Szociális Étkezési Központ vállalta magára a támogató szerepét, de nem csak ajándékokat hoztak az átadóra, hanem gyűjtőpontként is működik Szoboszlói úti telephelyük. Nagy Csilla intézményvezető kiemelte, hogy évek óta állnak a BAGE kezdeményezései mellé, mert bár naponta több tízezer embert látnak el, fontos számukra az a társadalmi szerepvállalás, amelyben tudnak másoknak is segíteni.

Támogatója volt a kezdeményezésnek a DVSC Futball Zrt. is, amely szintén több mint száz ajándékkal érkezett az átadóra. Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. igazgatóságának elnöke hangsúlyozta, hogy látva a gyermekeket érti meg azt, hogy ő milyen kicsi és az igazi bajnokok maguk a gyermekek.

Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője az átadón elmondta, hogy a Loki játékosai első szóra, azonnal a kezdeményezés mellé álltak és bíznak benne, hogy a következő szezonban a gyermekek között lévő szurkolóknak a játékukkal is mosolyt tudnak csalni az arcukra az ajándékok mellett.
A játékok átadása után, a jelenlévő vendégek ellátogattak az osztályon fekvő gyermekekhez is.
A gyűjtés ezzel azonban nem ér véget! Továbbra is várják a felajánlásokat a Fórum Bevásárlóközpontban található Játéksziget üzletben, egészen december 23- ig. Emellett le lehet adni az ajándékokat január 11 - ig az Európa Rádió debreceni szerkesztőségében, hétfőtől-csütörtökig 8 és 13 óra között, (Péterfia utca 1-7., bejárat a Medicoverrel szemben van), valamint a Cívis Szociális Étkezési Központ Szoboszlói út 67 szám alatti telephelyén, hétköznapokon 8 és 16 óra között.

A következő átadó január végén várható, ugyanis a BAGE az év további részében is szeretné megkönnyíteni a beteg gyermekek mindenapjait!