Rendszerüzenet

Játékgyűjtést hirdet a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete

Együtt a gyógyulás útján címmel hirdetett játékgyűjtést a Csokigyűjtő akciója keretében a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete. A BAGE ezzel a kezdeményezéssel a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány gondozottjait kívánja támogatni, nem csak karácsonykor, hanem az újévben is!
A Csokigyűjtő akcióban minden évben szerveznek egy plusz gyűjtést is, tavaly fogkefét és fogkrémet vártak, amelyeket a hátrányoshelyzetű gyermekeknek juttattak el. A BAGE elnöke, Buzás Lajos azonban megtapasztalta a daganatos betegségekkel járó küzdelmeket, így belelátott az ilyen betegségben szenvedő gyermekek mindennapi nehézségeibe, ezért döntött úgy, hogy az állami gondozott gyermekek nevében szeretne mosolyt csalni az arcukra. A gyűjtés november 21-én kezdődött és egészen január 11-ig tart, hogy ne csak a karácsony legyen szebb, hanem, hogy bátrabban álljanak a gyermekek a küzdelmek elé az újesztendőben is. Buzás Lajos a gyűjtést beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy mivel a fertőzésveszély magas ezeknél a gyermekeknél, ezért fontos, hogy bontatlan csomagolásban lévő játékokat hozzanak a gyűjtőpontokra.

Prof. Dr. Kiss Csongor, egyetemi tanár, a DE Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Részleg vezetője, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratórium elnöke kiemelte, hogy évente 40-50 új beteg gyermek érkezik a Debreceni Klinikára, akikkel kapcsolatba kerül a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány. A gyógyulási arány kiemelkedő, 80%-os a kisebbek körében. A gyógyuláshoz szükséges a gyermekek pozitív hozzáállása, ebben segíthet az, ha a kórházba kerülésükkor rögtön egy kellemes meglepetés is várja őket. A két szervezet közötti összefogás pedig példaértékű üzenetet hordoz mindenki számára.

A gyűjtéshez támogatóként csatlakozott a Fórum Bevásárlóközpont, ahol két helyszínen lehet majd leadni az ajándékokat december 12 és 23 között. Az alagsorban az ajándék csomagoló standoknál helyeznek el egy gyűjtőládát, valamint az első emeleten lévő Játéksziget üzletben. Emellett le lehet adni az ajándékokat november 21 és január 11 között az Európa Rádió debreceni szerkesztőségében, hétfőtől-csütörtökig 8 és 13 óra között, (Péterfia utca 1-7., bejárat a Medicoverrel szemben van), valamint a Cívis Szociális Étkezési Központ Szoboszlói út 67 szám alatti telephelyén, hétköznapokon 8 és 16 óra között. A Központ azonban nem csak gyűjtőpontként csatlakozott a kezdeményezéshez, hanem az ott dolgozók maguk is az adakozók körébe léptek.

A segítségért cserébe a hála sem marad el! Minden adományozó bármely gyűjtőpontra vigye ajándékát, kap egy lila karácsonyfa-gömbdíszt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jóvoltából, a Játékszigetben pedig egy 500 forintos ajándékutalványt is, megköszönve ezekkel az akció támogatását.

Ajándékokat a korosztályoknak megfelelően a 0 és 18 éves kor közötti leány- és fiúgyermekek számára várják a szervezetek.

Az ajándékokat két alkalommal, december 16-án, valamint az újévben, január végén adja át a BAGE az Alapítványnak.