Rendszerüzenet

Csendeshetet tartottak Berekfürdőn

Szeptember 26-án Sipos Péter István előadásával kezdődött a Szatmári Református Egyházmegye Berekfürdői Csendeshete.
A minden évben megszervezett alkalmon idén is teltház volt, összesen 125-en vettek részt. A kezdő előadáson a ‘hit’ volt a téma. “Az igaz hit ismeret, amelynél fogva igaznak tartom mindazt, amit Isten az ő igéjében nekünk kijelentett…” (HK 21. kérdés-felelet).



Ezt követően Takaró Tamás nyugalmazott esperes evangelizációs szolgálatával folytatódott az este. Dániel próféta könyvéből vett igeszakasz alapján arról beszélt, hogy ott van Isten előtt minden, és semmi sincs amiről ő ne tudna. “De Dániel eltökélé az ő szívében, hogy nem fertőzteti meg magát…” (Dániel 1,8).

Az alkalmakon a lelkészekből verbuválódott (Bogya Kis Áron, Dajka Csaba, Sipos Péter István és Szabó Béla) zenekar kísérte az énekeket, felcsendült több dicséret az új énekeskönyvükből is.

A második nap reggelét Szalay Kont esperes úr imaközösséggel indította, ahol együtt imádkoztak Istenhez, hogy áldja meg az ott tartózkodásukat, a lelki-testi épülésünket és persze fohászkodtak az otthoniakért is. A délelőtt további részében folytatódott az evangelizációs szolgálat és az előadássorozat.



A délutánokon a testi felüdülés volt a főszerepben, és a legtöbben ki is használták a helyi termálfürdő lehetőségeit. Akik nem szerettek volna fürödni, imasétára kaptak meghívást, ahol a boldogmondások magyarázata után együtt imádkoztak a békéért. 

Az esti alkalmakat a testvér-egyházmegye, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye lelkészei tartották.
Érezni lehetett a Mindenható Isten áldását az együttléteken és idén is szomorú megállapítása volt a hét lezárásának, hogy gyorsan eltelt az öt nap. A záró alkalmat úrvacsorai közösségben tartották, ami méginkább erősítette azt, hogy mindannyian egyenlők vagyunk, Isten gyermekei.