Rendszerüzenet

Bizony az Úr ajándéka a gyermek

2022. szeptember 23-án, pénteken a Békési Református Egyházközségnél nagy eseményre került sor a festői szépségű Körös-parton: ünnepélyes istentisztelet keretében avatták fel a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium új épületét, amely a Csillagfürt Református Óvoda nevet vette fel.
A 15 hónapig zajló beruházás augusztusban ért véget.

Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke Máté evangéliuma alapján hirdette Isten igéjét. Az igehirdetés alapgondolata Jézus mondása adta: "Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket." (Mk 10,14)



Az ünnepségen megjelent Magyarország kormánya képviseletében Soltész Miklós egyházügyi és nemzetiségi államtitkár is, aki kiemelte, ő maga a fenti igét tartja a Biblia egyik legszebb részének.

Palatinus Pál, az intézmény igazgatója a beszédében arra utalt, hogy sokáig vártak a szép új óvodájukra, és éppen ezért ünnep volt ez a nap: "Az ünnepet az különbözteti meg a hétköznapoktól, hogy készülünk rá" – fogalmazott. 



Az épületet Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, és Demeter Ottó, a Békési  Református Egyházmegye esperese és Molnár Máté vezető lelkész áldották meg, majd az ovisok műsorára került sor az intézmény aulájában. Az új óvodaépületben négy csoportszoba van, amelyekben Isten kegyelméből közel száz kisgyermek tölthet el boldog éveket.