Rendszerüzenet

Túlcsorduló hála Ártándon

Ünnepi istentiszteletet tartottak 2022. augusztus 28-án Ártándon a templom építésének 200. évfordulóján, ez alkalomból emléktáblát adtak át, és Tóth Tibor, a Bihari Református Egyházmegye esperese beiktatta lelkipásztori szolgálatába Felhősi András Imrét.

Az Isten iránt túlcsorduló hála szemtanúi és megélői lehettek mindazok, akik augusztus utolsó szombatján osztoztak az ártándi református gyülekezet örömében. A beiktatott lelkipásztor nem véletlenül választotta igehirdetésének alapjául a 118. zsoltár első versét: „Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!” Egyedül az Isten irántunk tanúsított szeretete képes hálára indítani az emberi szíveket, ez a hálás élet pedig – a lelkipásztor szavaival élve – nem zsúfolható a templom falai közé, hanem életformává kell lennie.



„András, légy az ítéletes időkben is kitartó pásztora, közbenjárója az ártándi gyülekezetnek, abban a bizonyosságban, hogy az egy Igazért, Jézus Krisztusért van jövője ennek a gyülekezetnek. Csak Érte és Vele van jövendője.” – bátorította a lelkipásztort igehirdetésében dr. Fekete Károly püspök, aki Ábrahám „merész és tisztelettudó, alkudozó és könyörgő, klasszikus és formabontó” imádsága alapján hirdette Isten üzenetét. (1Móz 18)



Az ünnepségen köszöntőt mondott Benkő Sándor, Ártánd városának polgármestere, dr. Baráth Béla Levente, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora, kifejezte szeretetét az ártándi gyülekezet nevében Sápi Gyula gondnok, a Váncsodi Református Egyházközség és a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziójának egy csoportja énekkel lepte meg az ünnepeltet, és dicsőítette Istent. A lelkészbeiktatások hagyományát követve Andrást lelkipásztor kollégái egy-egy áldó igével biztatták.



„Még mindig csodálattal tölt el, hogy az Úr rám gondolt, és szolgálhatom Őt gyarló voltom ellenére.” – fogalmazott Felhősi András Imre, amikor arról kérdeztem, hogyan készült az ünnepre.

Isten áldja szolgálatát és az ártándi gyülekezet közösségét!

Fotók: Horváth Gábor

További fényképek: