Rendszerüzenet

Átvisz - imádság a kisgyermekekért

Imádságok a tanév kezdetén



Bölcs és hatalmas Isten! Könyörülő mennyei Atyám!
 
Hatalmadat és bölcsességedet hirdeti ez a teremtett világ, mely szavadra állt elő, és mely annyi csodát tartogat számunkra. A mögöttünk levő szünetben megélhettük a nyár örömeit, élvezhettük a természet szépségeit, és kegyelmedből feltöltődhettünk a következő tanévre. Hálát adunk neked ezért. Köszönjük, hogy gondod van ránk gyarló teremtményeidre hiszen tudjuk, hogy a Te kezedben vannak napjaink. A Te bölcsességedből vannak hétköznapok, és ünnepnapok, és van ideje a munkának és van ideje a pihenésnek.
 
Kérünk most téged a nyári szünet után vedd el félelmeinket, szüntesd meg a szorongást, hiszen Te tudod, hogy milyen sok kisgyermek szíve van tele várakozással, reménységgel, esetleg félelemmel az új tanév kezdetén. Te megtudod ezt cselekedni, mert hatalmas Isten vagy és uralkodsz mindenek felett. Különösképpen is kérünk azokért, akik most lépik át először az óvoda, iskola kapuit, add nekik a Te békességedet, adj nyitott fület és szívet, hogy meghallhassanak, megláthassanak téged a hétköznapokban is. Cselekedd, hogy várakozásaik beteljesedjenek, és növekedjenek testben, ismeretben és lelkiekben egyaránt.
 
A Te bölcsességed vezessen mindannyiunkat a hétköznapok útvesztőiben. Tegyen a Te kegyelmed bennünket szorgalmassá, hogy fáradhatatlanok legyünk. Vegyen ki belőlünk minden tunyaságot, unalmat, és adjon jókedvet, vidámságot, állhatatosságot.
 
Áldd meg a szülőket, légy támaszuk, és engedd, hogy örömüket leljék gyermekeikben. Adj nekik testi, lelki egészséget, hogy tudják nevelni gyermekeiket a Te dicsőségedre, népünk és egyházunk javára.
 
Lelkipásztorainknak, hitoktatóinknak, tanárainknak adj alázatot, kitartást, és mindenekelőtt és fölött szeretetet mellyel a rájuk bízottakat tudják terelgetni az üdvösség útján, mert „Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne.” 1.Jn 4,16
 
Munkálkodj ezért bennünk is, világosítsd elménket, szenteld meg lelkünket. Igazgasd életünket, hogy a Te országod terjedésére és dicsőségére éljünk. A mi Urunk Jézus Krisztus szeretetéért kérünk hallgass meg minket!
Ámen.